Ελλάδα

Συλληφθέντες στο Κουκάκι: Δεν έχουμε σχέση με την κατάληψη – DNA ζήτησε η ΕΛ.ΑΣ.

Προετοιμασμένοι ήταν οι καταληψίες για τις ενέργειες που θα πράξουν σε περίπτωση που επιχειρήσουν να μπουν οι αστυνομικοί στο κτίριο στο Κουκάκι. Δεν είναι τυχαίο ότι είχαν γράψει μέχρι και σημείωμα στα αγγλικά για να ξέρει ο κάθε ένας τι πρέπει να πράξει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, η Αστυνομία αναμένει τα ευρήματα με DNA και αποτυπώματα για τους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν. Κι αυτό γιατί οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν και καταγγέλλουν αστυνομική βία, υποστηρίζουν ότι δεν ήταν καν μέσα στην κατάληψη και ότι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτή. Οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει να γίνει ταυτοποίηση μέσω DNA και αποτυπωμάτων. Το μόνο που έχουν ως κατηγορητήριο σε βάρος τους είναι οι καταθέσεις των αστυνομικών και ότι στα ρούχα των συλληφθέντων υπήρχαν μπογιές με αυτές που πέταγαν οι ταραξίες στους αστυνομικούς μέσα από την κατάληψη.

Πάντως, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται έξω από το σημείο που βρίσκεται το κτίριο στο Κουκάκι. Κι αυτό γιατί φοβούνται ότι υπάρχει περίπτωση οι αντιεξουσιαστές να προσπαθήσουν να το επανακαταλάβουν. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον Μαρίνο Αλειφέρη, το συγκεκριμένο κτίριο χρησιμοποιείτο ως ορμητήριο αλλά και κρησφύγετο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το