Τοπικά

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ Μαγνησίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Συλλαλητήριο στην πλατεία Πανεπιστημίου πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα το ΠΑΜΕ Μαγνησίας και σωματεία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Εργαζόμενοι και μέλη του ΠΑΜΕ αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο και υποστηρίζουν ότι θίγει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
«Με το συλλαλητήριό μας αγωνιζόμαστε ενάντια στο νομοσχέδιο «σκούπα» για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες» ανέφερε σε δήλωσή του το μέλος της Γραμματείας Βόλου του ΠΑΜΕ Βασίλης Τίρχας. Ακόμη σημείωσε ότι το πολυνομοσχέδιο «δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει ό,τι απέμεινε από δικαιώματα».

Νέο άρθρο
Ο κ. Τίρχας επισήμανε ότι το ΠΑΜΕ αγωνίζεται και ενάντια στα εμπόδια που βάζει η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. «Συσκοτίζει και σπέρνει σύγχυση εξοφλώντας με αυτό τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στην κυβέρνηση, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη αυτών των μέτρων» σημείωσε.
Αναφερόμενος στο άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου, ανέφερε ότι πρακτικά σημαίνει απολύσεις και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στους δήμους. «Δίνει τη δυνατότητα στα δημοτικά συμβούλια να εγκρίνουν την εκχώρηση υπηρεσιών χωρίς καν αιτιολόγηση» ανέφερε.


Τέλος υπογράμμισε ότι το ΠΑΜΕ θα κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του για να ενημερώνει τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς για τις συνέπειες του πολυνομοσχεδίου.
Μετά την συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και σto λιμάνι.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το