Τοπικά

Συλλαλητήριο στον Βόλο κατά της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ

Συλλαλητήριο στο κέντρο του Βόλου ενάντια στη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα από την Επιτροπή Αγώνα, που έχει συγκροτηθεί από εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία αυτοαπασχολουμένων, το ΠΑΜΕ και άλλους φορείς.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θοδωρής Καραγιάννης επικεντρώθηκε στην ομιλία του στις βάσεις του Στεφανοβικείου και της Λάρισας τονίζοντας πως πρέπει να καταδικαστεί μαζικά η επέκταση και ενίσχυση της επικίνδυνης Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις, που μετατρέπει τη Θεσσαλία σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο και σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.


«Να απαιτήσουμε η Συμφωνία αυτή να ακυρωθεί, να επιστρέψουν τώρα οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό, να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές, καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους», ανέφερε.
«Οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη, στο Ιράν, στον Περσικό Κόλπο, η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός στην περιοχή προειδοποιούν για τον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ -που προετοίμασε το έδαφος για αυτή τη Συμφωνία- και με τη στήριξη των άλλων αστικών κομμάτων φέρουν εγκληματικές ευθύνες γιατί με τη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις, εμπλέκουν τη χώρα ακόμη βαθύτερα στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, με θανάσιμους κινδύνους για τον λαό μας», τόνισε και απαίτησε να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το