Τοπικά

Συλλαλητήριο στον Βόλο ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση πραγματοποίησε σήμερα το ΠΑΜΕ Μαγνησίας, εκπρόσωποι συνδικάτων και συλλόγων στην πλατεία Πανεπιστημίου.
“Σήμερα πραγματοποιούνται συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα που συμπορεύονται με το ΠΑΜΕ. Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τη διαδικασία ψηφίζοντας ένα άθλιο νομοσχέδιο που ενσωματώνει όλες τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που είχε ο νόμος Κατρούγκαλου. Δηλαδή σύνταξη για όλους στα 67, διατηρούνται όλες οι περικοπές, καταργούνται οριστικά τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, μειώνονται δραστικά όλες οι δαπάνες για τη δημόσια Υγεία”  ανέφερε σε δήλωσή του το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Μαγνησίας Κώστας Στεργίου.
Ο ίδιος τόνισε ότι το κυριότερο είναι πως με την ψήφιση του νομοσχεδίου ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Σημείωσε μάλιστα πως ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι εντός του Μαρτίου θα φέρει νομοσχέδιο στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης.

“Στον δρόμο βρίσκεται ένα σημαντικό μέρος των εργαζομένων που θα αντιστέκεται διαμορφώνοντας όρους και προϋποθέσεις μαζικής ανασύνταξης και κινητοποιήσεων.  Ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση, όσο σκοτάδι και αν ρίξει, όσο προπαγανδιστικό μηχανισμό και αν έχει στήσει, δεν πέρασε γιατί υπάρχει το ΠΑΜΕ”.
Υπογράμμισε επίσης ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ομοσπονδίες και συνδικάτα που συνεργάζονται και αποκαλύπτουν τον ρόλο της ενώ κατήγγειλε την ηγεσία της ΓΣΕΕ για τη στήριξη του μηχανισμού προπαγάνδας.
“Η ηγεσία της ΓΣΕΕ οργάνωσε ένα συνέδριο παρωδία την Τρίτη μόνο και μόνο για να επανεκλεγούν στις καρέκλες τους.  Είχαν αλισβερίσι. Πήραν και έδωσαν.  Η κυβέρνηση πήρε την εγγύηση της ηγετικής μαφίας ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν με όλους τους τρόπους την κυβερνητική πολιτική και τους έδωσε όλο τον μηχανισμό της προστασίας για να κάνουν τη δουλειά τους” σημείωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το