Τοπικά

Συλλαλητήριο στον Αγιο Νικόλαο από τα συνδικάτα στις 15 Οκτωβρίου

Το Συνδικάτο ΟΤΑ του Νομού Μαγνησίας απαιτεί μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς και μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση και το συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου και τονίζει:  Στο ίδιο έργο θεατές, παρακολουθούμε μία ακόμη Κυβέρνηση να φορτώνει στους εργαζόμενους τις συνέπειες μίας καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται με ένταση. Επιχειρεί να πετσοκόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ενώ με το πόρισμα της επιτροπής Πισαρίδη ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση μας.
Η υλοποίηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου από τις Δημοτικές Αρχές ήδη οδηγεί σε ανατροπές των δικαιωμάτων μας σε ωράρια και συνθήκες εργασίας. Σε μια σειρά από υπηρεσίες το πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού μεγεθύνεται και γίνεται αφορμή για ιδιωτικοποιήσεις. Εκτός της καθαριότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις αφορούν τον τομέα του πρασίνου και το επόμενο διάστημα θα έρθουν οι τεχνικές και πολεοδομικές υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή διευρύνεται καθημερινά η ανταποδοτικότητα, η λειτουργία δηλαδή των Δήμων ως επιχειρήσεις, με όσα ωραία λόγια και αν αυτή ντύνεται (οικονομική αυτοτέλεια). Μόνο τυχαίες δεν είναι οι απολύσεις, ακόμα και εγκύων γυναικών, με προγράμματα ΕΣΠΑ, στο όνομα της έλλειψης χρημάτων. Με τους αναπτυξιακούς οργανισμούς Κυβέρνηση και Δημοτικές Αρχές ετοιμάζονται να κάνουν άλματα στην επιχειρηματική λειτουργία των Δήμων, ιδιωτικοποιώντας ολόκληρες Δημοτικές Υπηρεσίες.
Για να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές οι Κυβερνήσεις αξιοποιούν όχι μόνο την προπαγάνδα, αλλά και την καταστολή. Νόμοι ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στη συνδικαλιστική δράση είναι στην ημερήσια διάταξη. Ήδη ετοιμάζουν νέο, πιο αντιδραστικό, συνδικαλιστικό νόμο. Την ώρα που ο λαός με την υπεύθυνη στάση του έδωσε χρόνο στη Κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτή δεν έκανε τίποτα. Το ίδιο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Η Κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη κρίση, αλλά επιδοτεί με 72 δισ ευρώ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που σε μας στέλνει το λογαριασμό.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους απ’ όλους τους κλάδους, τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους στην βιομηχανία και τον επισιτισμό, τους μαθητές, τους φοιτητές, όλους όσοι διεκδικούν αγωνιστικά να μην πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση, για ζωή και εργασία με δικαιώματα, μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων τώρα, κόντρα στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Κυβέρνησης και των Δημοτικών Αρχών, κόντρα στη βαρβαρότητα ενός συστήματος που βάζει τα κέρδη των λίγων πάνω από τις ζωές των πολλών.
Απαιτούμε:
• Αυξήσεις στους ΜΙΣΘΟΥΣ. Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
• ΜΕΤΡΑ προστασίας της ΥΓΕΙΑΣ μας στους χώρους δουλειάς.
• ΣΤΑΘΕΡΗ και ΜΟΝΙΜΗ δουλειά για όλους. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• ΚΑΤΩ τα χέρια από τα ΒΑΕ. Ένταξη και νέων ειδικοτήτων στα Βαρέα και ανθυγιεινά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το