Τοπικά

Συλλαλητήριο για το Πολυτεχνείο οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου

Η Επιτροπή Ειρήνη Βόλου καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικούς φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα, στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας (Φιλελλήνων – Δημητριάδος) για να συζητήσουν και να οργανώσουν συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου.  Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης σημειώνει:

“Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 46 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τότε που οι φοιτητές μαζί με τους εργαζομένους, σήκωσαν το αγωνιστικό τους ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Παρά τις πατριδοκάπηλες κορόνες της η Χούντα ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και στην μακρόχρονη κατοχή της Κύπρου.

Το αιματοβαμμένο σύνθημα στις πύλες του Πολυτεχνείου: «Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω οι ΗΠΑ» είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.
Σήμερα που η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αναγορεύουν τις ΗΠΑ σε παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας για τη χώρα, στηρίζουν την επαίσχυντη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με την οποία μετατρέπεται η περιοχή μας (Στεφανοβίκειο, λιμάνι Βόλου, στρατόπεδο Γεωργούλα) όπως και όλη η Ελλάδα σε μια απέραντη αμερικανική βάση.

Στόχος της σύσκεψης είναι να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε σχέδιο δράσης που θα συμβάλει στην ευρύτερη συμμετοχή του λαού της περιοχής μας, των εργαζόμενων, των μαθητών και των φοιτητών στο Συλλαλητήριο την Κυριακή 17 Νοέμβρη, στις 11.00 το πρωί στο Φαρδύ στη Ν. Ιωνία (Λεωφ. Ειρήνης και Καραμπατζάκη) και στην πορεία στο στρατόπεδο Γεωργούλα για τον αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου ενάντια στη Νέα Συμφωνία ΗΠΑ – Ελλάδας για τις Στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή μας και στην χώρα μας”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το