Τοπικά

Συλλαλητήριο για την κοινωνική ασφάλιση το Σάββατο από συλλόγους και φορείς της Μαγνησίας

Κοινό κάλεσμα για μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο Βόλου, απεύθυναν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι συλλόγων.  Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, και όπως ανέφεραν σήμερα οι διοργανωτές το πρόβλημα αφορά όλο τον κόσμο που πρέπει να κινητοποιηθεί.

“Η κοινωνική ασφάλιση δεν αφορά μόνο τη σύνταξη αλλά και τις παροχές υγείας και πρόνοιας”  δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ Μαγνησίας Γιώργος Ρούσσας ενώ σημείωσε ότι ο λαός ανησυχεί για τα σχέδια της κυβέρνησης.

“Θέλουν να βάλουν χέρι στα ασφαλιστικά ταμεία και να υποβαθμίζουν τη ζωή των εργαζομένων. Με τα δικά μας λεφτά θα ανοίξουν τον δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Με αίμα έχει γίνει η ασφάλιση και δεν είναι για διάλυση και ιδιωτικοποίηση” πρόσθεσε.
Από το Συνδικάτο ΟΤΑ Μαγνησίας, Γη Εύη Καρυδάκη κάλεσε όλους τους εργαζομένους στο συλλαλητήριο τονίζοντας πως  μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να εμποδίσει αυτό που επιχειρεί η ΝΔ, να εξαφανίσει ότι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση. Σημείωσε πως η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης αφορά ειδικότερα τους νέους αλλά και όλους τους πολίτες. “Μόνο αυτός ο αγώνας μπορεί να ξαναφέρει πίσω τα δικαιώματα μας” δήλωσε  και πρόσθεσε “Πρέπει να βάλουμε εμπόδια στην εξαθλίωση του λαού. Ζητάμε να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των ταμείων”.

Εκ μέρους του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού και Σούρπης Ευστάθος Γλιάτης κάλεσε τους αγρότες να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για να δώσουν μαζικά  την απάντηση τους στην κυβέρνηση. Κάλεσμα απεύθυνε και η γραμματέας του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Δέσποινα Ευαγγελινού.

“Δεν θα παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα επίδομα αντί για κοινωνική ασφάλιση” δήλωσε ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ -ΤΑΕ Μαγνησίας Θανάσης Κοντονίνας ενώ ο γραμματέας των συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ΤΕΒΕ και ΤΣΑ Κώστας Γερογιάννης τόνισε ότι η κοινωνική ασφάλιση δεν πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων, ΟΑΕΕ ΤΕΒΕ-ΤΣΑ, ΟΑΕΕ ΤΑΕ, η Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ “Αγ.Νικόλαος, το Σωματείο συνταξιούχων Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ, το Συνδικάτο Μετάλλου “Μήτσος Παραρήγας,  το Σωματείο καθαριστριών/ών Μαγνησίας, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Μαγνησίας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Μαγνησίας, το Συνδικάτο Τροφίμων-Ποτών, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, το Σωματείο Μουσικών “Απόλλων”, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων, το παράρτημα του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας Βόλου, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού Μαγνησίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, το Σωματείο Επαγγελματικών Ψυκτικών Μαγνησίας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Αλμυρού και Σούρπης, Πουρίου, Μακρυράχης, Νοτίου Πηλίου, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ειδικής Αγωγής, Δασκάλων, Γεωπονίας, Μηχανολόγων Μηχανικών.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το