Τοπικά

Συλλαλητήριο για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας

 

Την αντίδραση των νεφροπαθών Μαγνησίας έχει προκαλέσει το γεγονός πως ακόμη δεν έχουν αυξηθεί τα ποσά από τα οδοιπορικά των μετακινήσεων τους από τα σπίτια στο νοσοκομείο και τις ιδιωτικές μονάδες, για να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση
Εκπρόσωποι υγειονομικών, σωματείων και φορέων της Μαγνησίας παρεχώρησαν χθες στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Οι συνταξιούχοι, υγειονομικοί, σωματεία και άλλοι φορείς πραγματοποιούν συγκένρωση και συλλαλητήριο την Τρίτη 6 το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στην παγκόσμια ημέρα της υγείας.
Η πρόεδρος του Δημοκρατικού συλλόγου γυναικών κ. Ρίτσα Κωττή τόνισε πως «το υποστελεχωμένο σύστημα υγείας με την εντατικοποίηση των γιατρών και νοσηλευτών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των ασθενών. Ακόμη ενισχύονται οι πελατειακές σχέσεις και θα χρησιμοποιείται στο ΕΣΥ ως δεξαμενή άντλησης πελατείας. Δεν ανεχόμαστε την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ με την επί πληρωμή λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων. Απαιτούμε δημόσιες υπηρεσίες υγείας για την κάλυψη των αναγκών των γυναικών και των οικογενειών μας».
Από την πλευρά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Νίκος Χαυτούρας τόνισε πως «η διάλυση του ΕΣΥ συνεχίζεται τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο από αυτή τη κυβέρνηση. Ο αντίκτυπος είναι άσχημος για τους πολίτες. Είμαστε δίπλα στους συνταξιούχους. Πρέπει ο κάθε πολίτης να αντιδράσει στην περαιτέρω διάλυση της υγείας. Επίσης οι κυβερνώντες να καταλάβουν ότι δεν είναι λύση οι διώξεις των συνδικαλιστών. Οι κυβερνώντες πρέπει να συμβάλλουν στη γενναία χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα με τα οδοιπορικά που παρά τις υποσχέσεις των κυβερνώντων δεν έχουν αυξηθεί. Πέρασε ένας χρόνος και τα οδοιπορικά δεν έχουν αυξηθεί καθόλου. Συγκεκριμένα είχαμε ζητήσει τα 115 ευρώ που αναλογούν τον μήνα για τις μετακινήσεις των νεφροπαθών εντός πόλης να γίνουν 200 ευρώ και τα 400 ευρώ που είναι τα οδοιπορικά για μετακίνηση μέχρι 40 χιλιόμετρα, να γίνουν 500 ευρώ. Τα 115 ευρώ δεν φτάνουν για τις 12-13 μετακινήσεις με ταξί που χρειάζεται να κάνουν οι νεφροπαθείς της πόλης για την αιμοκάθαρσή τους στο νοσοκομείο ή σε κάποια άλλη ιδιωτική μονάδα».
Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων δημοσίου κ. Βούλα Ευθυμίου τόνισε πως «ζητάμε να παρθούν άμεσα μέτρα κοινωνικής προστασίας της γυναίκας σε κάθε μορφής βίας».
Πρόσθεσε πως «απαιτούμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και να μην λειτουργήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, ενώ να στελεχωθεί το νοσοκομείο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό».
Οι συμμετέχοντες στην συνέντευξη Τύπου υπογράμμισαν ότι η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης και με υπηρεσίες αντάξιες του σημερινού επιπέδου ανάπτυξης της ιατρικής επιστήμης και τεχνολογίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Από 17 Απριλίου οι προσφορές για τον διαγωνισμό αφής κανδηλίων και καθαριότητας στον «Κούκο»

  Ανοιχτός δημόσιος και ηλεκτρονικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τον Δήμο Βόλου για την υπηρεσία «Αφή…

5 Απριλίου 2024

Προς επαναλειτουργία η Παλιά Ηλεκτρική

Εντός του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει ξανά τη λειτουργία του το θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής…

5 Απριλίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ (ΕΡΩΤΑ) ΤΑΒΛΑΡΙΔΗ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού και…

5 Απριλίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΚΟΣΜΑ ΚΟΣΜΙΔΗ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του λατρευτού μας πατέρα και παππού ΚΟΣΜΑ…

5 Απριλίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΚΑ

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την απώλεια της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής…

5 Απριλίου 2024

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ (ΓΙΟΥΛΑΣ) ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας…

5 Απριλίου 2024