Τοπικά

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι αγρότες την Παρασκευή στη Λάρισα 

Τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου το πρωί της Παρασκευής στις 10, για τη στήριξη των αγροτών οι οποίοι θα δικαστούν για τις κινητοποιήσεις, ανακοίνωσαν οι Θεσσαλικές αγροτικές Ομοσπονδίες.

Όπως ανέφερε ο Καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστής κ. Τζέλας οι συγκεκριμένες διώξεις αποτελούν προσπάθεια εκφοβισμού από μεριάς της κυβέρνησης με στόχο τον εκφοβισμό αρχικά των εργατών αλλά και λειτουργεί προειδοποιητικά για άλλους κλάδους.

Σύμφωνα με τον ίδιο έγινε μια εκτίμηση της κινητοποίησης από τις Ομοσπονδίες Λάρισας και Καρδίτσας, οι οποίες θεώρησαν πετυχημένες τις μέχρι τώρα αγροτικές κινητοποιήσεις, δηλώνοντας πως κατάφεραν να αναδείξουν καίρια αιτήματα του κλάδου. Δεν απέκλεισε μάλιστα νέες αγροτικές κινητοποιήσεις για το καλοκαίρι.

Οι αγρότες σημείωσαν τέλος, ότι μετά από τις κινητοποιήσεις ήρθε στην επιφάνεια ένα νέο πρόβλημα, αυτό του περιβαλλοντικού τέλους. Όπως τόνισαν το τέλος αυτό είχε αρχικά οριστεί για το 2022 και ήρθε φέτος με «διαδικασίες express». Η θέση των ομοσπονδιών είναι καταδικαστική προς αυτό το τέλος και ζητούν την κατάργησή του σε πανελλαδικό επίπεδο.

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το