Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων: «Ένιωσα ένα ρίγος όταν πέρασε το τρένο, ήταν η ψυχή της», λέει συγκινημένη αδερφή θύματος

Για την μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου μίλησε η αδερφή ενός εκ των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. «Όταν έφτασα στο νοσοκομείο και είδα τα πτώματα το ένα πίσω από το άλλο δεν είχα ελπίδα καμία. Στις 23:00 πέρασε το τρένο και είπα “φεύγει η Βάσω”. Μετά από λίγο άρχισα να νιώθω ένα ρίγος και να κρυώνω αλλά μου φάνηκε περίεργο γιατί δεν είχα μετακινηθεί από τη θέση μου. Πιστεύω ακράδαντα, ότι ήταν η ψυχή της αδελφής μου, η οποία ήρθε να μου πει “πρόσεξε τα παιδιά μου”», τόνισε μιλώντας στον Alpha.

Αναφερόμενη στην αδερφή της είπε ότι επρόκειτο για «μητέρα τεσσάρων παιδιών, δωρήτρια οργάνων, ενεργό μέλος πολλών αθλητικών συλλόγων που πάλεψε για να μεγαλώσει τέσσερα παιδιά, με πολλές δυσκολίες, ένας άνθρωπος ζωντανός, ζωηρός που πάλευε για το δίκιο». Παράλληλα μιλώντας για το πως έμαθε για την τραγωδία τόνισε τα εξής:

«Η ώρα ήταν 01:30 όταν έμαθα για το δυστύχημα. Άνοιξα το κινητό μου για να δω τις ειδήσεις της ημέρας. Είδα την σύγκρουση και όταν είδα ότι ήταν το τρένο που ξεκίνησε στις 19:30, είπα τελείωσε η αδελφή μου. Περάσαμε το τριήμερο της Αποκριάς όλοι μαζί. Η αδελφή μου είχε ραντεβού με έναν γιατρό μία μέρα μετά την Καθαρά Δευτέρα. Η οικογένειά της είχε φύγει από την προηγούμενη μέρα με το αυτοκίνητο και εκείνη έμεινε πίσω και επιβιβάστηκε στο μοιραίο τρένο. Θυμάμαι ότι της έλεγα “μείνε ακόμη ένα βράδυ” και μου έλεγε “όχι έχω να μαγειρέψω στα παιδιά μου».

«Πέρασαν μέρες για να επιβεβαιώσουμε ότι η αδελφή μου είναι νεκρή. Μέχρι να μάθουμε, ρωτούσαμε και περιμέναμε και είχαμε την μάταιη ελπίδα ότι ίσως και να ζει. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η αδερφή μου και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι ανέβηκαν σε ένα μέσο μεταφορά που θεωρείται το ασφαλέστερο», επεσήμανε ακόμη.

«Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η απληστία δεν πρέπει να υπονομεύει κάποιες βασικές ανάγκες των ανθρώπων. Αυτό που έγινε δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, δεν ήταν θέλημα θεού, δεν ήταν δυστύχημα, ήταν έγκλημα. Αυτό που έκαναν ήταν να δολοφονήσουν τους ανθρώπους μας», κατέληξε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το