Τοπικά

Σύγκρουση Νάνσυς Καπούλα και Θ.Θεοδώρου για το Υγειονομικό- Σκληρή κριτική από τους φορείς στη δημοτική αρχή

DSC08000

Έντονο φραστικό επεισόδιο χαρακτήρισε τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για  τις αστικές αναπλάσεις, μεταξύ της προέδρου του ΤΕΕ Νάνσυς Καπούλα και του Θάνου Θεοδώρου.

Αιτία για τη σύγκρουση ήταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Υγειονομικού, στην οδό 2ας Νοεμβρίου, το οποίο παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια στο Δήμο Βόλου για να γκρεμιστεί το κτίριο και να κατασκευαστεί πλατεία  αλλά ο Δήμος άλλαξε γνώμη, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να μην παραχωρεί το χώρο.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης με τη συμμετοχή ελάχιστων μελών συγκλήθηκε σήμερα για Να εξετάσει το πρόγραμμα των αστικών αναπλάσεων του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για δράσεις συνολικού κόστους 16,8 εκ. ευρώ και περιλαμβάνει αστικές παρεμβάσεις κόστους 12.345.000 εκ. και δράσεις κοινωνικής πολιτικής κόστους περίπου 4.500.000 ευρώ. Τα έργα που του Επιχειρησιακού πρέπει να  θα γίνουν με ιδίους πόρους του δήμου, με ΣΔΙΤ ή με πόρους του ΕΣΠΑ. Συνολικά ο Δήμος Βόλου θα λάβει μαζί με τη Λάρισα 27  εκ. ευρώ που θα μοιραστούν για να κάνει παρεμβάσεις κόστους 13,5  εκ. . Τα 16,8 εκ. που αφορούν το κόστος των έργων υπολογίζεται ότι θα μειωθεί στα 13,5 εφόσον θα υπάρξουν εκπτώσεις από τους αναδόχους των έργων.

Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι αν και αρχικά υπήρχε πρόβλεψη για κατεδάφιση του Υγειονομικού τελικά αποφασίστηκε αυτό να μετατραπεί σε κοινωνικό κέντρο όπου εκεί θα στεγαστούν κοινωνικές υπηρεσίες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών. Η κ. Καπούλα παρενέβη στη συζήτηση και ρώτησε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Υγειονομικού.  Ο Θανάσης Θεοδώρου δήλωσε ότι το Υγειονομικό ανήκει στο δήμο και την κατηγόρησε για πολιτικές σκοπιμότητες λέγοντας ότι μετέχει στην Επιτροπή Διαβούλευσης για να κάνει καριέρα.

Η ίδια του απάντησε ότι έχει καριέρα, ενώ του επιτέθηκε λέγοντας ότι είναι ένα πρόσωπο που υποδύεται το δήμαρχο. Η κόντρα «άναψε» καθώς η πρόεδρος του ΤΕΕ επέμενε να μάθει αν ξεκαθάρισε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Υγειονομικού αφού σε τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής ο δήμος δεν είχε δώσει καμία απάντηση επ΄ αυτού. Της επιτέθηκε ο Θ. Θεοδώρου την οποία… κατηγόρησε ότι κάνει επίδειξη των γνώσεων της και της ιδιότητας της.

 Η κ. Καπούλα του απάντησε ότι η ίδια βρίσκεται εκεί για να κάνει ερωτήσεις και πρέπει να παίρνει απαντήσεις.  Νωρίτερα η κ. Καπούλα παρατήρησε ότι ο Θανάσης Θεοδώρου της επιτίθεται γιατί η ίδια κάνει αυτονόητες ερωτήσεις. Τον κατήγγειλε ότι είναι αλεξιπτωτιστής και διορισμένος δήμαρχος και είπε πως ο κόσμος αναρωτιέται ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος του.

Στην Επιτροπή συμμετείχαν επίσης ο Απόστολος Παπαδούλης από το Σύνδεσμο Βιομηχάνων, ο Βασίλης Ηλιόπουλος από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, ο Ευθύμιος Τσάμης από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, ο Κωνσταντίνος Βολιώτης από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, εκπρόσωπος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς και ο δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης.

Α.Παπαδούλης: Ο Βόλος δεν κατάφερε να γίνει ούτε τουριστικός προορισμός

Ο κ. Παπαδούλης ανέφερε πως η πόλη ζει μια περίοδο αποβιομηχάνισης. Αναφορικά με το θέμα του τουρισμού δήλωσε πως ο Βόλος δεν έχει καταφέρει να γίνει ακόμα τουριστικός προορισμός. «Αυτό  θα το διαπιστώσει κανείς αν δει τις κρατήσεις ξενοδοχείων που δεν είναι πάνω από μιάμιση ημέρα.  Δεν αποτυπώνεται η αξία της κρουαζιέρας, που ο δήμος μπορεί να κάνει πολλά για να γίνει προορισμός τουρισμού., και αποτυπώνεται περισσότερο ως ρεπορτάζ. Ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί περισσότερο ως project manager», είπε χαρακτηριστικά.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου απάντησε για την κρουαζιέρα και είπε ότι αυτή την περίοδο ο Βόλος βρίσκεται σε ένα πρώιμο στάδιο καθώς οι τουρίστες δεν κατεβαίνουν από το πλοίο και από αυτούς που κατεβαίνουν ένα μεγάλο μέρος πηγαίνει στα Μετέωρα, υποστήριξε.

DSC08001

Ν. Καπούλα: «Έχετε ασυνεννοησία ακόμη και μεταξύ σας»

Στην τοποθέτησή της η κ.Καπούλα σημείωσε ότι υπάρχει διάσταση στο σχεδιασμό της πόλης  από τις ίδιες τις υπηρεσίες του δήμου. «Μιλάτε για δενδροφυτεύσεις ενώ είμαστε σε μια περίοδο κλαδέματος των δέντρων.  Ίσως οι υπηρεσίες θα έπρεπε να συνεννοούνται μεταξύ τους» δήλωσε.

Παράλληλα, η κ. Καπούλα ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα στον κυκλοφοριακό σχεδιασμό ενώ για τον κινηματογράφο Νίκη είπε ότι είναι απαράδεκτο να γίνει ένας χώρος με άσφαλτο ανάμεσα στα σπίτια καθώς θα υποβαθμίσει την περιοχή.

Στην απάντησή του ο Θ. Θεοδώρου ανέφερε ότι τα κλαδέματα γίνονται από ειδικούς.

Την άποψη ότι η ρύπανση δεν οφείλεται στα αυτοκίνητα γιατί είναι αυξημένη το χειμώνα ανέπτυξε ο κ.Βολιώτης από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ενώ επίσης αναφέρθηκε στο θέμα  του πρασίνου  της πόλης. «Επιστήμονες δεν υπάρχουν μόνο στην υπηρεσία πρασίνου του δήμου αλλά υπάρχουν και έξω από αυτή. Εμείς έχουμε κάνει τις παρατηρήσεις μας,  η υπηρεσία πρασίνου επιμένει και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουν όλοι οι πολίτες» ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι θετικός ως προς τη δημιουργία κυκλικών κόμβων. Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει ανάγκη για ανισόπεδες διαβάσεις στον Περιφερειακό.

 Τη δημιουργία ενός ενιαίου δικτύου μετρητών στην πόλη για τη μέτρηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης πρότεινε ο κ. Τσάμης . Ανέφερε επίσης  ότι τα λεωφορεία πρέπει να είναι μικρότερα,  να είναι πιο ευέλικτα και να χρησιμοποιούν άλλες μορφές καυσίμων. Πρόσθεσε επίσης ότι έπρεπε να έχει δημιουργηθεί ένα συντονιστικό όργανο  για να μπορούν να συνεννοούνται οι σύλλογοι και οι φορείς σε έκτακτες περιπτώσεις.

«Θα είμαστε εδώ αλλά η Περιφέρεια και η δημοτική αρχή πρέπει να κάνουν ένα ξεκαθάρισμα των ομάδων αυτών» δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και πρόσθεσε « Δεν μπορείτε να ζητάτε βοήθεια και η δημοτική αρχή να μην προσφέρει αυτά που είναι απαραίτητα για τις ομάδες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το