Τοπικά

Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι έμποροι του Βόλου για τις γιορτές

Συγκρατημένα αισιόδοξοι για την εξέλιξη της κατανάλωσης στα πρώτα κανονικά Χριστούγεννα μετά από δύο χρόνια πανδημίας εμφανίζονται οι έμποροι του Βόλου.
Από την περασμένη Τετάρτη, όταν άρχισε η καταβολή των δώρων, των συντάξεων και των επιδομάτων, παρατηρήθηκε μια αύξηση της αγοραστικής κίνησης. Χθες μάλιστα ήταν η κορύφωση της κίνησης με πολλούς συμπολίτες να κατεβαίνουν στην αγορά και να κάνουν αγορές.
Ο πολύ καλός καιρός για την εποχή, το γιορτινό κλίμα, η διάθεση του κόσμου για εξωστρέφεια, συνέβαλαν, ώστε η χθεσινή παραμονή Χριστουγέννων να εξελιχθεί σε μια πολύ καλή μέρα για την κατανάλωση, όπως άλλωστε συμβαίνει παραδοσιακά. Εξάλλου για το εμπόριο οι παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θεωρούνται οι καλύτερες του χρόνου.
Στην τόνωση της κατανάλωσης έχουν βοηθήσει και οι χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην πόλη μας για να απολαύσουν τις γιορτές.
Οι έμποροι σημειώνουν πως ταμείο θα κάνουν στο τέλος των εορτών. Ωστόσο προσθέτουν πως ήδη έχουν δημιουργηθεί κάποιες καλές προϋποθέσεις. Και μία από αυτές είναι το γεγονός πως φέτος στις γιορτές δεν υφίστανται οι υγειονομικοί περιορισμοί των δύο προηγούμενων ετών. Τα καταστήματα εστίασης υποδέχονται όλο τον κόσμο χωρίς πιστοποιητικά και υπάρχει πλήρης ελευθερία για όλους. Επίσης οι σπιτικές συνάξεις χωρίς το άγχος του αριθμού των παρευρισκόμενων έχουν επιστρέψει δυναμικά.
Γενικότερα η κοινωνικοποίηση φέρνει και μεγαλύτερη κατανάλωση παρότι βέβαια υπάρχουν η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος ανέφερε πως τις τελευταίες μέρες και ειδικότερα χθες κορυφώθηκε η κίνηση στην τοπική αγορά με πολύ κόσμο να κατεβαίνει στο κέντρο για να κάνει αγορές. Μετά από δύο χρόνια πανδημίας είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για τα φετινά Χριστούγεννα, ενώ περιμένουμε και την επόμενη εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς. Είμαστε σε επικοινωνία με τους συναδέλφους και τον απολογισμό θα τον κάνουμε στο τέλος των γιορτών».
Παράλληλα πολύ θετικά αξιολογείται από τον εμπορικό κόσμο το γεγονός πως η πόλη έχει γεμίσει από επισκέπτες. «Ο Βόλος και το Πήλιο αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για τις γιορτές και αυτό θα ωφελήσει την τοπική οικονομία» ανέφερε ο κ. Οντόπουλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το