Ελλάδα

Συγκλονίζει οδηγός που ενεπλάκη στην καραμπόλα της Εθνικής: Ζούμε από σύμπτωση, δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση

Ένας από τους οδηγούς που ενεπλάκησαν στην μεγάλη καραμπόλα της Εθνικής Οδού στο ύψος του Αυλώνα, την Τρίτη μίλησε στην κάμερα του Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για τα όσα συνέβησαν στο μεγάλο τροχαίο λόγω της πυκνής ομίχλης.

Όπως περιγράφει ο Γεράσιμος Φανός: «Η ομίχλη ήταν σαν τείχος. Μπροστά μας σαν να είχε ορθώσει ένα τείχος και δεν έβλεπες τίποτα. Είχαμε κόψει ταχύτητα, σταματήσαμε. Δεν υπήρχαν κώνοι, δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση. Η ταμπέλα δεν φαινόταν, ζήσαμε και ζούμε από σύμπτωση. Η ταχύτητα ήταν ήδη μειωμένη προηγουμένως καθώς υπήρχε πάχνη. Σταμάτησα και εγώ με τους άλλος, έβγαλα τα αλάρμ ομίχλης. Το θέμα είναι πως το αυτοκίνητο που υπήρχε εκεί με τα αλουμίνια γλίτωσε γιατί η νταλίκα που ερχόταν έπεσε σε φράγμα καθώς ήδη είχαν τρακάρει τα μπροστινά οχήματα και είχαν βγει όλοι οι άνθρωποι έξω».

Ο αυτόπτης μάρτυρας σημειώνει πως ο κόσμος ήταν τυχερός που βγήκε από τα οχήματα ενώ τονίζει πως «αν δεν τον άγγιζες τον άλλον δεν θα μπορούσες να τον δεις, τόση ομίχλη είχε».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αριστερή λωρίδα τράκαραν γιατί έτρεχαν.

«Αυτή η λωρίδα της ομίχλης ήταν περίπου 500 μέτρα. Αν υπήρχαν δύο βαν με αλάρμ θα περνάγαμε χωρίς πρόβλημα», τονίζει.

Τέλος, αναφέρει πως οι πρώτοι που έσπευσαν στο σημείο ήταν οι πυροσβέστες και μετά από ώρα πήγαν από το ΕΚΑΒ, τονίζοντας πόσο ανοργάνωτοι ήταν οι υπεύθυνοι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το