Ελλάδα

Συγκλονιστική περιγραφή του ιατροδικαστή Μπογιώκα: Βρήκαμε μέχρι και οστά αποτεφρωμένα

Τα όσα έζησε, λόγω του επαγγέλματός του, και τις συγκλονιστικές εικόνες που αντίκρισε μέσα στο νεκροτομείο θυμάται ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιώκας.
Ο Ηλίας Μπογιώκας περιγράφει στο ΘΕΜΑ 104,6 όσα κλήθηκε να διαχειριστεί, τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνάδελφοί του μετά την τραγωδία στο Μάτι.
Οι περιγραφές του προκαλούν ανατριχίλα. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «το 90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμένοι και αποτεφρωμένοι».

Κατά τη δική του εκτίμηση και με βάση όσα άκουσε από τους πυροσβέστες, η κατάσταση των σορών ήταν τέτοια που σημαίνει ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και κατά τόπους πρέπει να αυξήθηκε φοβερά η θερμοκρασία.
Κάνοντας ειδική αναφορά στο οικόπεδο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τα 26 άτομα που βρέθηκαν αγκαλιασμένα, ο κ. Μπογιώκας είπε ότι «εκεί που ήταν μαζεμένα τα 26 άτομα πρέπει να αναπτύχθηκαν φοβερές θερμοκρασίες γιατί βρήκαμε οστά μέχρι αποτεφρωμένα. Για να γίνει αυτό με τους στροβιλισμούς που εγκλωβίζει την καύση, πιθανότατα αύξησε τη θερμοκρασία πάνω από τους 200 βαθμούς».

«Η εικόνα που είδαμε είναι αναμενόμενη για έναν άνθρωπο που καίγεται για δύο ώρες π.χ. σε μια αποθήκη μέχρι να τη σβήσει η Πυροσβεστική, εκεί ήταν μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Τους εξαΰλωσαν. Έχασαν άμεσα τις αισθήσεις τους και τη ζωή τους», κατέληξε ο κ. Μπογιώκας.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το