Ελλάδα

Συγκινητική στιγμή: Η παρέλαση 11 ευζώνων στην Αδελαϊδα της Αυστραλίας (vid)

Συγκίνησαν οι Έλληνες εύζωνοι της προεδρικής φρουράς που βρέθηκαν στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OpenTv. Με αφορμή την επέτειο για τη μάχη της Καλίπολης, η ελληνική αποστολή παρέλασε στους δρόμους της πόλης της Αυστραλίας με την ομογένεια να τους χειροκροτεί θερμά.
Μετά από ειδική άδεια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, 11 άτομα της ειδικής φρουράς των ευζώνων βρέθηκαν στην Αδελαΐδα και παρέλασαν με υπερηφάνεια στους δρόμους της πόλης. Οι εύζωνες τίμησαν τη μνήμη των Αυστραλών και Νεοζηλανδών στρατιωτών που χάθηκαν στη μάχη της Καλλίπολης, η οποία διεξήχθη το 1915.

Η συγκεκριμένη μάχη έχει πολύ σημαντικό μήνυμα, καθώς μετά την ήττα των συμμαχικών δυνάμεων από τα στρατεύματα του Κεμάλ το 1915, ακολούθησαν η γενοκτονία των Ποντίων, η γενοκτονία των Αρμενίων και η καταστροφή της Σμύρνης το 1922. Οι Έλληνες εύζωνοι τίμησαν τη μνήμη των στρατιωτών σε επιμνημόσυνη δέηση που διεξήχθη στο «West Torrens Memorial Gardens», όπου υπάρχει μνημείο για τους πεσόντες της συγκεκριμένης μάχης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το