Τοπικά

Συγκινητική ανταπόκριση των Βολιωτών για τα προσφυγόπουλα

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Βολιωτών στην έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε το «Στέκι Αλληλεγγύη για όλους» με σκοπό τη συγκέντρωση βρεφικών ειδών για τα μωρά που έφεραν ή πρόκειται να φέρουν στη ζωή γυναίκες στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Άλλης Μεριάς. Παρκοκρέβατα, κούνιες, καρότσια, είδη μπε-μπε, κουβέρτες, μπουφάν και παιδικά ρούχα μαζεύτηκαν και μεταφέρθηκαν στη δομή πριν τις γιορτές, ενώ ανάγκη υπάρχει σε παιδικό γάλα.

Η κ. Βάλμη Παπαδοπούλου, εθελόντρια στο «Στέκι Αλληλεγγύη για όλους» Μαγνησίας, τόνισε ότι η δράση άρχισε πριν τις γιορτές, με αφορμή τη βοήθεια που ζητήθηκε για τη συγκέντρωση βρεφικών ειδών για τα μωρά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Άλλης Μεριάς.
«Ανταποκριθήκαμε αμέσως με ανακοίνωση στα ΜΜΕ και στη σελίδα μας στο facebook. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μαζεύτηκαν πολλά πράγματα από τον κόσμο, ο οποίος βοήθησε με την καρδιά του. Μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους της δομής και πριν τις γιορτές τα βρεφικά είδη μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Άλλης Μεριάς» ανέφερε.
Παρκοκρέβατα, κούνιες, καρότσια, είδη μπε-μπε, κουβέρτες, μπουφάν και παιδικά ρούχα έχουν ήδη μεταφερθεί, ενώ αύριο Δευτέρα ακόμη ένα παρκοκρέβατο θα μεταφερθεί στη δομή.
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια, ενώ πλέον δεν υπάρχει ανάγκη σε παιδικά ρούχα και βρεφικά είδη, αλλά υπάρχει ανάγκη για γάλα υψηλής παστερίωσης για τα παιδιά, τα οποία είναι πολλά.
Η κ. Βάλμη Παπαδοπούλου επισήμανε ότι ήδη έχουν γεννηθεί δύο μωρά και ακολουθούν κι άλλα.

Επτά χρόνια «Στέκι Αλληλεγγύη για όλους»
Το Στέκι Αλληλεγγύη για όλους διανύει τον 7ο χρόνο λειτουργίας του και από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα. «Περισσότερο βοηθάμε οικογένειες με παιδιά ή οικογένειες μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Αυτός είναι και ο πρωταρχικός μας στόχος» τόνισε για να συμπληρώσει: «Οι καταγραφές είναι πάρα πολλές, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε όλους. Για αυτό ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου, φορέων και συλλόγων, αλλά δεν την έχουμε πάντα».
Η ίδια επί της ευκαιρίας εξέφρασε τις ευχαριστίες στο Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Νέας Ιωνίας, το οποίο διοργάνωσε μία δράση και μάζεψε πολλά τρόφιμα, τα οποία δόθηκαν σε οικογένειες για τα Χριστούγεννα, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τη θεατρική ομάδα «Τρίτο πάτωμα», η οποία έδωσε μία παράσταση μαζεύοντας τρόφιμα για το Στέκι, και τη Γραμματεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που πρόσφερε κάποια δώρα για τα παιδιά του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Κοινωνικό φροντιστήριο
Από την πρώτη χρονιά δημιουργίας του το «Στέκι Αλληλεγγύη για όλους» λειτουργεί κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, στο οποίο διδάσκονται Γλώσσα και Μαθηματικά για μαθητές Δημοτικού και Μαθηματικά για μαθητές Γυμνασίου. «Δυστυχώς φέτος δεν μπορέσαμε να βρούμε φιλολόγους για να κάνουν μαθήματα παιδιά του Γυμνασίου. Ακόμα ζητάμε κι αν κάποιος έχει τη διάθεση να αφιερώσει δύο ώρες την εβδομάδα να αναλάβει μαθητές Γυμνασίου, θα είμασταν ευτυχείς» επισήμανε η κ. Βάλμη Παπαδοπούλου.
Το Στέκι είναι ανοικτό καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 18.00 – 20.00, ώρες που λειτουργεί και το κοινωνικό φροντιστήριο (Μαγνησίας 6 με Δημοκρατίας Νέα Ιωνία, τηλέφωνα επικοινωνίας 2421091440, 6937936792). «Δεχόμαστε ρούχα σε καλή κατάσταση και τρόφιμα, με μεγαλύτερη ανάγκη να υπάρχει σε λάδι και παιδικό γάλα» ανέφερε.
Στόχος όταν δημιουργήθηκε το Στέκι ήταν ένας και παραμένει ο ίδιος, ο οποίος αποτελεί το μότο και το σύνθημα των ανθρώπων του: Κανείς μόνος στην κρίση.
«Το Στέκι είναι και γραφείο βοήθειας. Δηλαδή έρχεται κόσμος να ρωτήσει πώς να κάνει τα χαρτιά του για να περάσει επιτροπές για παράδειγμα» ανέφερε για να προσθέσει πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν. «Και δεν γνωρίζουν για έναν λόγο. Επειδή είναι νεόπτωχοι. Άνθρωποι που μέχρι πριν 3-4 χρόνια ήταν σε καλή κατάσταση και μπορούσαν να αντεπεξέλθουν» τόνισε η εθελόντρια για να καταλήξει λέγοντας πως «έχουμε ζήσει στο Στέκι πολύ δύσκολες καταστάσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Άνθρωποι που δεν πατούσαν ποτέ στο Στέκι, ξαφνικά μας ψάχνουν για να τους βοηθήσουμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το