Τοπικά

Συγκίνηση σε τελετή ορκωμοσίας φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στον αύλειο χώρο του κτιρίου Ματσάγγου, σε μία ιδιαίτερη τελετή, με αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων και ήρεμους τόνους, πραγματοποιήθηκε χθες η ορκωμοσία των τελειόφοιτων του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παρόντες και οι γονείς, όχι όμως και φίλοι που συνήθως έδιναν έναν διαφορετικό ενθουσιασμό σε αυτές τις τελετές.
Πάντως ήταν η πρώτη τελετή ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Σημειώνεται πως οι ορκωμοσίες του περασμένου Μαρτίου ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού, και στους φοιτητές που επρόκειτο να ορκιστούν τότε, εστάλησαν οι βεβαιώσεις από τα Τμήματα που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως επίσημο έγγραφο για αιτήσεις σε διαγωνισμούς και άλλες διαδικασίες.

Ωστόσο πριν από μια εβδομάδα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η νέα κοινή υπουργική απόφαση που αναφερόταν στη δυνατότητα τέλεσης ορκωμοσιών στα Πανεπιστήμια σε ανοικτούς εξωτερικούς χώρους.
«Αυτή τη δυνατότητα θελήσαμε και εμείς να αξιοποιήσουμε και γι’ αυτό πραγματοποιήσαμε την τελετή στον αύλειο χώρο του κτιρίου Ματσάγγου» τόνισε ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης προσθέτοντας πως «με αυτό τον τρόπο θελήσαμε να δώσουμε με χαρά στους τελειόφοιτους και τους γονείς και να μην μείνουν με την αίσθηση της παραλαβής στο σπίτι τους της βεβαίωσης πρώτα και μετέπειτα του πτυχίου. Γι’ αυτό και κάναμε την τελετή, προκειμένου να έχουν μια καλή ανάμνηση του τέλους των σπουδών τους στο Πανεπιστήμιο, να τους δούμε για τελευταία φορά».

Τόσο ο κ. Ζουμπουλάκης όσο και ο κοσμήτορας της Σχολής κ. Χρήστος Κόλλιας εκφώνησαν χαιρετισμό, ενώ και οι δύο φόρεσαν τηβέννους διατηρώντας έτσι και την επισημότητα από τις παραδοσιακές τελετές ορκωμοσιών.
Οι φοιτητές από την πλευρά τους κάθονταν στον αύλειο χώρο κρατώντας τις αποστάσεις, ενώ οι γονείς τους λίγα μέτρα πιο πέρα παρακολουθούσαν με συγκίνηση και χαρά την τελετή.

Από τους φοιτητές που ορκίστηκαν χθες ο Τάσος Αντωνιάδης προερχόμενος από την Καβάλα επισήμανε πως «ένιωσα ωραία στην τελετή ορκωμοσίας και είχα μαζί μου τους συγγενείς, αν και ήθελα να βρίσκονταν και οι φίλοι μου. Μέχρι τώρα είχαμε ένα έγγραφο, μια βεβαίωση που είχε την ισχύ του πτυχίου».
Ο ίδιος τελείωσε και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και πλέον θα ήθελε να βρει δουλειά, όπως στον τομέα του μάρκετινγκ. «Θα στείλω βιογραφικά σε εταιρείες και θα βάλουμε τα δυνατά μας, θα προσπαθήσουμε» είπε.

Από την πλευρά της η Κυριακή Βαρλάμη προερχόμενη από την Καρδίτσα υπογράμμισε πως «αν και καθυστέρησε η διαδικασία λόγω πανδημίας, είμαστε όλοι χαρούμενοι που λάβαμε το πτυχίο μας. Βέβαια θα θέλαμε να είναι μαζί μας και οι φίλοι μας, άλλα και κάποιοι περισσότεροι συγγενείς μας. Όμως ακόμη και έτσι ευτυχώς ορκιστήκαμε. Άλλωστε η πανδημία ήταν ένα πρωτόγνωρο σοκ για όλους. Εκδηλώθηκε την περίοδο που ξέραμε ότι είχαμε αποφοιτήσει και περιμέναμε την τελετή ορκωμοσίας. Από δω και πέρα θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια δουλεία που να αντιπροσωπεύει το πτυχίο μας και παλεύουμε για το καλύτερο, ώστε να βγούμε από αυτήν την υγειονομική κρίση που μετατρέπεται και σε οικονομική κρίση».

Προερχόμενη από το Κιλκίς η Γκαμπριέλα Γκαρσέν Δαγκλή επισήμανε πως «σπούδασα για τέσσερα χρόνια στον Βόλο. Και είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη, γιατί από τη μία τελειώνει η φοιτητική μου ζωή, αλλά από την άλλη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Η ορκωμοσία είναι κάπως ιδιαίτερη λόγω των υγειονομικών συνθηκών, αλλά αυτό δεν με πείραξε, καθώς το σημαντικό ήταν πως έγινε η ορκωμοσία». Η απόφοιτός ήδη εργάζεται στο τμήμα λογιστηρίου εταιρείας στο Κιλκίς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το