Αθλητισμός

Συγκινημένος στον Εθνικό Ύμνο ο Πετρούνιας – Χάρισε στους πυρόπληκτους το έπαθλό του

Ο «άρχοντας των δαχτυλιδιών», ο μεγάλος πρωταθλητής στους κρίκους, επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη Μελβούρνη και είναι σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν συγκινημένος και συναισθηματικά φορτισμένος στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στη «Melbourne Arena» και δάκρυσε κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, μπροστά σε πολλούς Έλληνες.

Ο 29χρονος πρωταθλητής μίλησε για την προσπάθειά που έχει μπροστά του στον δημοσιογράφο Μπιλ Ρουμελιώτη της ομογενειακής εφημερίδας «Ελληνικός Κήρυκας»: «Απομένουν άλλες δύο νίκες! Πιστεύω ότι θα είμαι ακόμα καλύτερα προετοιμασμένος στους επόμενους αγώνες, στο Μπακού και στην Ντόχα, καθώς δεν θα υπάρχει τόσο μακρινό ταξίδι, συνεπώς θα είναι μικρότερη η ταλαιπωρία και το να συνηθίσω τη διαφορά ώρας. Επιπλέον, μέχρι τότε θα έχω και άλλες τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστώ. Για μένα, κάθε μέρα προπόνησης είναι πάρα πολύ σημαντική. Η βαθμολογία που πήρα εδώ είναι υψηλότερη από εκείνη που είχαν όλοι οι αθλητές στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ακόμα και ο νικητής του χρυσού μεταλλίου. Και πάλι, όμως, στη δική μου περίπτωση υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Δεν νιώθω εντελώς έτοιμος μετά το χειρουργείο, αλλά νιώθω πολύ καλά, επιστρέφω σιγά-σιγά και σίγουρα μπορώ να ανέβω κι άλλο. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό».

Ο Λευτέρης Πετρούνιας εξήγησε που αφιερώνει το χρυσό μετάλλιο. «Αυτή τη νίκη την αφιερώνω πρώτα απ’ όλα στην κόρη μου και φυσικά στους Έλληνες της Αυστραλίας, που ήρθαν και με στήριξαν. Ήταν πολύ σημαντική η αγάπη και η στήριξη που ένιωσα εδώ και φυσικά έχω υπόψη μου τα γεγονότα που έγιναν με τις καταστροφικές φωτιές. Γι’ αυτό και το χρηματικό έπαθλο που κέρδισα από το χρυσό μετάλλιο, θα το δωρίσω για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το