Τοπικά

Συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια για να στηρίξουν απολυμένη συνδικαλίστρια

Στα Δικαστήρια Βόλου συγκεντρώθηκαν συνδικαλιστές και μέλη σωματείων για να εκφράσουν τη στήριξη στην Χρυσούλα Τασολάμπρου που είχε απολυθεί από τη ΒΕΜΕΚΕΠ, η υπόθεση της οποίας εκδικάζεται σήμερα. Το παρόν στα δικαστικό μέγαρο έδωσε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου Θανάσης Παπαδημόπουλος όπως και ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Φίλιππος Κωνσταντινίδης . Σημειώνεται πως ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ είχαν κηρύξει για σήμερα που εκδικαζόταν η υπόθεση 4ωρη στάση εργασίας για την υπόθεση της συνδικαλίστριας αλλά και εργαζόμενης που απολύθηκε από ιδιωτική κλινική, ωστόσο η συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση ήταν μικρή.


«Κηρύξαμε 4ωρη παμβολιώτικη στάση εργασίας και αυτό έχει να κάνει με όλες τις διώξεις συναδέλφων μας και συνδικαλιστώ ν που διώκονται για τις δράσεις μέσα στον χώρο εργασίας για τα αυτονόητα δικαιώματα των εργαζομένων» δήλωσε ο κ. Παπαδημόπουλος και πρόσθεσε πως «Ορθώνουμε το ανάστημά μας σε όποιες κινήσεις υπάρξουν εναντίον των εργαζομένων που ζητούν τα αυτονόητα όπως τις καταβολές των χρημάτων τους, καλύτερες εργασιακές συνθήκες και ότι απορρέει από την εργατική νομοθεσία. Οι εκβιασμοί στους χώρους εργασίας δεν θα περάσουν και θα μας βρουν απέναντί τους».

 
Σχετικά με την μικρή συμμετοχή εργαζομένων στη στάση εργασίας ο κ. Παπαδημόπουλος σημείωσε πως πολλοί εργαζόμενοι «φυτοζωούν» στους χώρους εργασίας και με τα νέα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να χάνει τέσσερις ώρες μεροκάματο.

 


Από πλευράς του ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε πως η ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας είναι αλληλέγγυα σε κάθε εργαζόμενο που θέλει να διασφαλίσει τη θέση του. «Δεν θέλουμε να απολυθεί κανένας και εργαζόμαστε όλοι προς την αντίθετη κατεύθυνση για να υπάρξουν περισσότερες θέσεις εργασίας και για να μείνουν οι νέοι στη χώρα μας.
Σε μια περίοδο που η χώρα μας βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση και η ανεργία μαστίζει όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα τους νέους, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι πρώτιστη προτεραιότητα των πολιτών και περισσότερο των συνδικάτων» είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το