Τοπικά

Συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο στην παραλία του Βόλου

Συγκέντρωση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο διοργανώνει το ΚΚΕ την Πέμπτη 27 Μαϊου στον Βόλο, με ομιλητή το μέλος της Π.Γ. της Κεντρικής Επιτροπής Τηλέμαχο Δημουλά. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου (άγαλμα) στις 8 το βράδυ.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Το «πολεμικό ανακοινωθέν» της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους εργαζόμενους απορρίπτεται. Όσο χρόνο κι αν ξοδέψουν τα στελέχη της κυβέρνησης, οι άνθρωποι του κεφαλαίου, οι μηχανισμοί και τα παπαγαλάκια τους, για να διαφημίσουν το νομοσχέδιο, η σκληρή αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί: Οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνονται λιγότερο, θα εξαφανίζεται ο ποιοτικός ελεύθερος χρόνος, θα γίνονται όμηροι της μεγαλοεργοδοσίας, θα έρχονται αντιμέτωποι με νέα εμπόδια για να διεκδικήσουν συλλογικά και οργανωμένα καλύτερους όρους δουλειάς και ζωής.

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης! Ευθύνης, απέναντι σε όσα δικαιώματα και κατακτήσεις κερδήθηκαν με σκληρούς, ταξικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Γιατί σήμερα όλο και περισσότερο γίνεται φανερό ότι οι τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της ίδιας της παραγωγής μπορούν να εξασφαλίσουν μία καλύτερη ζωή, με πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τους παραγωγούς του πλούτου, τον εργαζόμενο λαό. Αντί γι’ αυτό, ο χρόνος γυρίζει προς τα πίσω για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, για να πάνε μπροστά τα κέρδη και τα προνόμια των μεγάλων ομίλων.
Μάχης, γιατί δεν θα δεχτούμε να ζήσουμε ως σκλάβοι στον 21ο αιώνα. Για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα, για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ.
Το νομοσχέδιο γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το