Τοπικά

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αλμυρού για την εργατική Πρωτομαγιά

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Αλμυρού, ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού (μέλος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας) και η Ομάδα Γυναικών Αλμυρού (μέλος ΟΓΕ)  καλούν τους πολίτες να τιμήσουν αγωνιστικά την εργατική Πρωτομαγιά δυναμώνοντας το συλλογικό αγώνα για υγεία και ζωή με δικαιώματα την Πέμπτη 6 Μαΐου στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αλμυρού. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν μεταξύ άλλων:

“Δίνουμε μαχητική απάντηση στα βρώμικα αντεργατικά σχέδια που καταργούν το 8ωρο γυρνώντας μας έναν αιώνα πίσω.
Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Αντλούμε δύναμη από τις αγωνιστές που δε συμβιβάστηκαν με τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς και τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Πάλεψαν ενάντια στις «σειρήνες» της απογοήτευσης και της ηττοπάθειας, ανοίγοντας το δρόμο για να ζήσουν οι ίδιοι, τα παιδιά τους, οι μελλοντικές γενιές μια ανθρώπινη ζωή με αξιοπρέπεια.

Συνεχίζουμε στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Δεν ανεχόμαστε ένα χρόνο μετά την πανδημία να πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν έχει εξασφαλιστεί ο εξοπλισμός, το μόνιμο προσωπικό και οι αναγκαίες κλίνες ΜΕΘ, ενώ έχουν μετατραπεί τα νοσοκομεία σε “μιας νόσου” και χιλιάδες ασθενείς δεν μπορούν να χειρουργηθούν ή να νοσηλευθούν, ενώ οι κλινικάρχες αβγατίζουν τα κέρδη τους.
Δεν μπορούμε να ζούμε με το άγχος των πρωτοκόλλων λάστιχο στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ, της “αυτοδιάγνωσης” και να χρυσοπληρώνουμε για τις προληπτικές, διαγνωστικές εξετάσεις.
Δεν δεχόμαστε να εξαρτάται η ζωή μας από τα παζάρια και τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών στους οποίους είναι άμεσα μπλεγμένη η ΕΕ και η κυβέρνηση.
Αυτός είναι ο βαρύς λογαριασμός που μας φορτώνουν ΕΕ και κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί κολοσσοί!
Εμείς πληρώνουμε ακριβά την οικονομική κρίση με τις ζωές μας, με τους νεκρούς μας, με τη διάλυση των δικαιωμάτων και του εισοδήματος μας”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το