Τοπικά

Συγκέντρωση στη μνήμη του Βασίλη Μάγγου

Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια οργανώνει αύριο στις 8 το βράδυ ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών.
Σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών ζητεί δικαιοσύνη για τον Βασίλη Μάγγο και αναφέρει:
Ένα χρόνο μετά το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, η δικαιοσύνη δεν έχει αποδοθεί και οι ένοχοι για τον ανελέητο ξυλοδαρμό του δεν έχουν ακόμη τιμωρηθεί. Ένα χρόνο μετά, η βία, ο βασανισμός και ο εξευτελισμός που υπέστη από τις δυνάμεις καταστολής παραμένουν ως αδιαμφισβήτητο γεγονός να μας θυμίζουν ότι αυτοί οι «δημόσιοι λειτουργοί» ενήργησαν με εγκληματική απανθρωπιά απέναντι σε ένα νεαρό συνάνθρωπό μας, αλλά και με καθαρή διάθεση τρομοκρατίας απέναντι σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία, εξυπηρετώντας με τον πιο κυνικό τρόπο τις εντολές της Κυβέρνησης και των συμφερόντων γύρω από την καύση σκουπιδιών.
Δεν ξεχνάμε άλλωστε την ωμή καταστολή του συλλαλητηρίου κατά της καύσης σκουπιδιών μπροστά στην πύλη της ΑΓΕΤ-Lafarge την προηγούμενη μέρα, ούτε και αυτή που ακολούθησε έξω από το αστυνομικό μέγαρο. Ούτε, φυσικά, την υπερβολική παρουσία αστυνομικών δυνάμεων από άλλες πόλεις ειδικά για το σκοπό αυτό.
Χρέος μας είναι να μην επιτρέψουμε να θαφτεί η υπόθεση στη λήθη. Απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, απαιτούμε να τιμωρηθούν επιτέλους οι ένοχοι για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το