Τοπικά

Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στον Βόλο ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Με συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Βόλου και παρά τη βροχή, απάντησαν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, φοιτητές στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης. Στην πλατεία Πανεπιστημίου την κεντρική ομιλία έκανε ο Β. Τίρχας, μέλος της Γραμματείας Βόλου του ΠΑΜΕ.
Στη ομιλία του ο κ. Τίρχας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

“Με την παγιωμένη εξπρές διαδικασία του «επείγοντος» και τα καθιερωμένα δικομματικά «καυγαδάκια», ξεκίνησε προχθές στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που «κλειδώνει» την αντιλαϊκή πολιτική για τη «μεταμνημονιακή περίοδο».
Αυτό που προκύπτει από το πολυνομοσχέδιο είναι ότι ο λαός δεν πρόκειται να βγει από τα μνημόνια κι ότι η επίθεση δε θα έχει ημερομηνία λήξης, γιατί τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα θα φθάνουν μέχρι το 2060 και βλέπουμε, αλλά πάνω απ’ όλα γιατί όλα υποτάσσονται στον βωμό της ανταγωνιστικότητας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Αυτό που επιβεβαιώνεται από το πολυνομοσχέδιο είναι ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ ήρθαν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, δηλαδή να ολοκληρώσουν το αντιλαϊκό – αντεργατικό έργο της ΝΔ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ποιοι χρηματοδοτούν τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα; Με τη μείωση που θα γίνει στις συντάξεις το 2019, οι συνταξιούχοι θα χάσουν 1 έως 3 συντάξεις τον χρόνο. Από το 2020, που θα μειωθεί το αφορολόγητο, κάθε συνταξιούχος θα χάσει άλλη μία σύνταξη, επομένως η συνολική απώλεια θα είναι μεγαλύτερη. Να η συνέπεια της ταξικής τους πολιτικής!
Σε σχέση με τα λεγόμενα αντίμετρα, πρόκειται για αναδιανομή από τους λιγότερο φτωχούς προς τους εξαθλιωμένους. Μέτρα και «αντίμετρα» δεν έχουν «ουδέτερο» αποτέλεσμα. Οι σωρευτικές απώλειες που θα έχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι με τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου θα είναι 18,5 δισ. ευρώ έως το 2022, ενώ τα αντίμετρα ανέρχονται σε 14 δισ. ευρώ, και από αυτά 3,2 δισ. ευρώ θα πάνε απ’ ευθείας στους επιχειρηματικούς ομίλους”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το