Τοπικά

Συγκέντρωση και πορεία για τον Παύλο Φύσσα στο Βόλο

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα στο Βόλο, αριστερές συλλογικότητες, με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Κρατώντας πανό, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν διάφορα συνθήματα για τον Παύλο Φύσσα.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Αγ. Νικολάου και κινήθηκε στις οδούς Δημητριάδος, Ιωλκού, Ιάσονος, Δημητριάδος και κατέληξαν στη Δημητριάδος στο ύψος της πλατείας Αγ. Νικολάου.
Σε ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου, αναφέρεται μεταξύ άλλων “…Η δολοφονία αυτή αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας σειράς επιθέσεων σε μετανάστ.ρι.ες και χώρους αγώνα από φασιστικές/παρακρατικές ομάδες αρκετές από τις οποίες δεν έγιναν καν γνωστές στην ευρύτερη Ελληνική κοινωνία. Τέτοιες παρακρατικές ομάδες διαχρονικά λειτουργούν ως εφεδρεία ενός συστήματος που ωφελεί λίγους, με σκοπό την τρομοκράτηση της κοινωνίας και την καταστολή των διάφορων κοινωνικών και ταξικών αγώνων…”.
Το Ξεκίνημα Βόλου, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει “…Η καταδίκη και φυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και του «αρχηγού» Ν.Μιχαλολιάκου (7/10/2020) αποτέλεσε μια ιστορική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος. …Ωστόσο, η ακροδεξιά νεοφασιστική απειλή δεν εξαλείφθηκε με την δικαστική απόφαση. Οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το κίνημα δεν πρέπει να αφήσει ούτε εκατοστό στους φασίστες και του νεοναζί όποια ταμπέλα κι αν φοράνε. Την ίδια ώρα οφείλουμε να αντικρούσουμε την ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες”.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το