Τοπικά

Συγκέντρωση και πορεία από την Επιτροπή Ειρήνης Βόλου ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 20 Μαΐου στις 19.00, με επιτυχία η συγκέντρωση της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου στην Πλατεία του Δημαρχείου της Νέας Ιωνίας. Ακολούθησε  πορεία στους δρόμους της πόλης. Ο πρόεδρος της επιτροπής Θεόδωρος Καραγιάννης αναφέρθηκε σ’ αυτά που συνέβησαν στην περιοχή μας και στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

“Γύρω μας η κεντρική και η ανατολική Μεσόγειος βράζει από πολεμικές αντιπαραθέσεις στην Λιβύη, στην Συρία, η παλιά πληγή της Κύπρου κακοφόρμισε, η Τουρκική αστική τάξη εμπλέκεται σε όλες τις αντιπαραθέσεις στην περιοχή μας, η Ουκρανία νέο πεδίο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στην ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ και Ρωσία.
Και στην χώρα μας, η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία πατώντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εμπλέκει τη χώρα μας ολοένα βαθύτερα στο επικίνδυνο κουβάρι των ανταγωνισμών και των πολεμικών συγκρούσεων, για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης. Προχωρά στην εφαρμογή και στην ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, που ενισχύει τη βάση της Σούδας και όλες τις ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές στη χώρα μας, προβλέποντας τη επέκταση τους σε πάνω από είκοσι σημεία σε όλη την επικράτεια.

Ανάμεσα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις που αξιοποιούνται από τους αμερικανονατοϊκούς είναι και αυτές στη Λάρισα και στη Μαγνησία, στο Στεφανοβίκειο, στην Αγχίαλο και στον Βόλο. Δαπανώνται τεράστια ποσά σε εξοπλισμούς για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας το ρόλο του σημαιοφόρου των ευρωατλαντικών συμφερόντων σε μια σειρά από ασκήσεις-πρόβες πολέμου με τις κάννες στραμμένες προς τη Ρωσία, όπως η άσκηση “Defender Europe 2021” για την οποία χρησιμοποιείται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κι έχει άμεση σχέση με την όξυνση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Η συνεχιζόμενη δολοφονική επίθεση του κατοχικού ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Η ισραηλινή επιθετικότητα φούντωσε φανερά μετά την απόφαση των ΗΠΑ και άλλων κρατών να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Αλλά και μετά τις «συμφωνίες του Αβραάμ» μεταξύ Ισραήλ και κρατών του Κόλπου, υπό την υψηλή εποπτεία των ΗΠΑ, που «ανακατεύουν την τράπουλα» συνολικότερα στην περιοχή, με στόχο να δυναμώσει το ευρωατλαντικό ανάχωμα στη δραστηριότητα της Κίνας και της Ρωσίας, αλλά και απέναντι στο Ιράν”.

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου προχωρά στη διοργάνωση και άλλων πρωτοβουλιών αντιιμπεριαλιστικής δράσης στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μάη, ιδιαίτερα στην περιοχή όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει σε συνεργασία με τις Επιτροπές των νομών της Θεσσαλίας διοργανώνει Πανθεσσαλική Μηχανοκίνητη πορεία την Κυριακή 30 Μαΐου, στο Στεφανοβίκειο, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 11:00 το πρωί. Η Αναχώρηση θα γίνει από τον Βόλο στις 9:30 από το Δημαρχείο”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το