Τοπικά

Συγκέντρωση γονέων για τα προσφυγόπουλα στο Γυμνάσιο Ιωλκού – Ενημερώθηκαν για τη φοίτησή τους

Από γονείς οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για τη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο πλημμύρισε χθες η αίθουσα εκδηλώσεων στο Γυμνάσιο Ιωλκού. Στο Γυμνάσιο πρόκειται να λειτουργήσει από τη Δευτέρα Τάξης Υποδοχής με 16 μαθητές, οι οποίοι διαμένουν στον ξενώνα «Άρσις» της Μακρινίτσας.
Ορισμένοι γονείς εξέφρασαν ανησυχίες για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο συγκεκριμένο σχολείο, κάτι που δεν είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν, ωστόσο ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης προσπάθησε να τις καταλαγιάσει τονίζοντας πως τόσο η υγεία όσο και η ασφάλεια του μαθητών είναι εξασφαλισμένη.
Στη συγκέντρωση η οποία διεξήχθη χθες το απόγευμα στο σχολείο συμμετείχαν καθηγητές, γονείς, η ΕΛΜΕ, αλλά και μέλη από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.
Ο κ. Σαβελίδης δήλωσε πως «σύμφωνα με τον νόμο τα προσφυγόπουλα από τον ξενώνα «Άρσις» της Μακρινίτσας βάσει της χωροταξικής κατανομής θα πρέπει να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο Ιωλκού. Ήδη έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει από τη Δευτέρα Τάξη υποδοχής, όπου για τρεις με τέσσερις ώρες θα διδάσκονται τα ελληνικά και στη συνέχεια θα εντάσσονται στα τμήματα για να κάνουν μάθημα με τους υπόλοιπους μαθητές».
Στην Τάξη Υποδοχής θα φοιτήσουν 16 προσφυγόπουλα ηλικίας 14-18 ετών.

Η εξέλιξη αυτή έφερε ανησυχίες και αντιδράσεις από ορισμένους γονείς οι οποίες εκφράστηκαν στη χθεσινή συγκέντρωση. Για παράδειγμα ανησύχησαν ότι κάποιοι μαθητές είναι μεγαλύτερης ηλικίας από τους μαθητές του Γυμνασίου.
«Υπήρξαν ορισμένοι γονείς που εξέφρασαν ανησυχίες. Ωστόσο με αυτά που τους διαβεβαιώσαμε για την υγιεινή και ασφάλεια των μαθητών, εκτιμούμε πως καταλαγιάστηκαν και το σχολείο είναι έτοιμο να υποδεχτεί τα προσφυγόπουλα».
Η διευθύντρια του Γυμνασίου Ιωλκού κ. Ευαγγελία Μπαλαμώτη ανέφερε μεταξύ άλλων πως από τα βιβλιάρια υγείας των μαθητών έχει διαπιστωθεί πως πρόσφυγες μαθητές έχουν κάνει όλα τα απαραίτητα εμβόλια. Ο σύλλογος διδασκόντων παρά τις επιφυλάξεις του ήταν ανοικτός ως προς το άνοιγα αυτό και της ένταξης των παιδιών στο σχολείο. Εννοείται πως όλοι έχουν δικαίωμα στη μάθηση, ειδικά, όταν πρόκειται για παιδιά. Βέβαια όλη αυτή η δράση έγινε πολύ γρήγορα και υπήρξαν επιφυλάξεις κατά πόσο ήταν οργανωμένα».
Ο εκπαιδευτικός από τον ξενώνα της Άρσις κ. Αλεξόπουλος επισήμανε πως «θα είναι πολύ ωφέλιμο για τα παιδιά να ενταχθούν στην εκπαίδευση και να παρακολουθούν μαθήματα στο Γυμνάσιο. Μαθαίνοντας την ελληνική γλώσσα τα παιδιά θα μπορούν να ενταχθούν ακόμη καλύτερα στην ελληνική κοινωνία».

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή ανέφερε πως «είναι αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών και των παιδιών στη μάθηση. Εμείς διαβεβαιώνουμε πως οι καθηγητές θα κάνουν το καθήκον τους και θα διασφαλίσουν την ομαλή ένταξη των μαθητών».
Από το ΚΚΕ ανακοινώθηκε πως «καλούμε τους γονείς να υποδεχτούν τα προσφυγόπουλα και όλοι μαζί σαν μια γροθιά να παλέψουν και να διεκδικήσουν ένα σχολείο που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων των μαθητών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το