Τοπικά

Συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας από το ΠΑΜΕ Μαγνησίας

Σε συγκέντρωση ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές προχώρησαν σήμερα μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας μαζί με μέλη σωματείων. Συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Ερμού με Ιωλκού και φώναξαν συνθήματα ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.


Σε δηλώσεις του το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Παναγιώτης Tσιτσιρίκης ανέφερε πως στα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης που έρχονται, ειδικά για τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου μέσα σε όλα αυτά που ζουν , όπως την απλήρωτη εργασία, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τη δίωρη και την τετράωρη εργασία, έρχεται να προστεθεί και η δουλειά τις Κυριακές.


«Η κυριακάτικη αργία είναι ένα δικαίωμα που έχουν κατακτήσει συνολικά οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να υλοποιήσει αυτό που απαιτούσαν οι σύνδεσμοι του Ελληνικού Εμπορίου και όλοι οι μεγάλοι εργοδότες στο εμπόριο, να καταργηθεί δηλαδή η κυριακάτικη αργία.
Έστειλε παράλληλα το μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους ότι η κυριακάτικη εργασία θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους όπως οι μεταφορές, οι τράπεζες τα συνεργεία καθαριότητας.
Πρόσθεσε επίσης πως όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα των εμποροϋπαλλήλων.


«Θέλουμε η σημερινή απεργία να σηματοδοτήσει την αρχή της προετοιμασίας μέσα στους χώρους δουλειάς για την απεργία στις 17 Μαΐου, όταν θα συζητηθούν τα μέτρα στη Βουλή. Πρέπει να είναι αποφασιστική η απάντηση των εργαζόμενων του εμπορίου. Ζητάμε τη νομική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και να καταργηθούν όλοι οι νόμοι με τις μειώσεις των μισθών μας που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια» κατέληξε ο κ. Τσιτσιρίκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το