Ελλάδα

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας: Ζήτησαν 15 μαθητές ανα τμήμα

Τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ζήτησαν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από κάλεσμα της ΔΟΕ, λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων.

Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διεκδικώντας κυρίως τη μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές και εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες. Επίσης, ζήτησαν μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών.

Επιπλέον, μεταξύ άλλων, απαίτησαν τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.

Τέλος, επανέλαβαν το αίτημά τους για κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης (τροπολογία, ΠΝΠ, κλπ) που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και μετάδοση των μαθημάτων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το