Τοπικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα για το Μαρινόπουλο στην πλατεία Ελευθερίας

205358-marinopoulos

Συγκέντρωση  οργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 04/07 στις 20:00 στην Πλατεία Ελευθερίας, ο ταξικός συντονισμός ανατροπής συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων και ανέργων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η συρρίκνωση των εισοδημάτων, η προσγείωση μισθών και συντάξεων, η εξαφάνιση του 25% του ΑΕΠ στα πέτρινα χρόνια της κρίσης, λύγισαν την εταιρεία σούπερ μάρκετ με μισό αιώνα ύπαρξης, με 12.500 εργαζόμενους, εκατοντάδες σημεία λιανικής πώλησης που ο τζίρος της αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ. Μαζί με αυτήν, χιλιάδες συνδεδεμένες προμηθευτικές επιχειρήσεις με επίσης χιλιάδες εργαζόμενους. Με χρέη που αγγίζουν το 1,3 δις €, χρέη προς προμηθευτές, τα περισσότερα με ανέγγυες πιστώσεις (χωρίς δηλαδή καμιά κάλυψη, και γι αυτό υπήρξε το πρωτοφανές φαινόμενο κατάσχεσης προϊόντων κατά τη λειτουργία των καταστημάτων), χρέη σε τράπεζες, ΙΚΑ, εφορία και απλήρωτους μισθούς προς εργαζόμενους, η εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ υπέβαλε αίτηση για πτώχευση εν λειτουργία, ενώ τρεις επιπλέον εταιρείες του ομίλου μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης, ανεβάζοντας τα αιτήματα της πτώχευσης σε τέσσερα.

Αντίθετα προς τα συμφέροντα του κεφαλαίου είναι τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού. Για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας απαιτείται η άμεση εθνικοποίηση της αλυσίδας Μαρινόπουλος, χωρίς καμιά αποζημίωση στους μετόχους και το μεγάλο κεφάλαιο. Ο λαός χρειάζεται επειγόντως εξαιτίας και της κρίσης ένα εκτεταμένο εθνικοποιημένο δίκτυο διάθεσης βασικών προϊόντων, χωρίς τα χρέη των καπιτα-ληστών, με τον πλήρη έλεγχο των εργαζομένων στη διοίκηση της αλυσίδας και χωρίς μεσάζοντες που απομυζούν τον κόπο και τον ιδρώτα της κοινωνικής εργασίας.

Με αυτή την πολιτική κατεύθυνση και την αναγκαία ανάδειξη μορφών αγώνα που θα συσπειρώνουν το σύνολο της εργαζόμενους πλειοψηφίας και τους ανέργους, υπερβαίνοντας την πεπατημένη τόσο της απλής καταγγελίας όσο και εκείνο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, ο αγώνας αυτός μπορεί να στήσει κυβέρνηση και εργοδοσία με την πλάτη στον τοίχο και να νικήσει, τονίζει ο ταξικός συντονισμός ανατροπής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το