Τοπικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν σωματεία και συνδικάτα της Μαγνησίας την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 8:00 το βράδυ, στην πλατεία Ελευθερίας. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν ο σύνδεσμος εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Ν.Ιωνίας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Συνδικάτο Μετάλλου «Μ.Παπαρήγας», ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Υγειονομικού Προσωπικού Ν.Μαγνησίας και ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου.
Τα σωματεία και οι φορείς εκφράζουν την καταδίκη τους στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή. «Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα και διαμηνύουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να μπει στον γύψο το δικαίωμά μας στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία. Οι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις και η αναβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας, του λιμενικού και της εισαγγελίας, που το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, θυμίζουν τις πιο μαύρες εποχές του τόπου μας. Οι διάφορες προβοκατόρικες ενέργειες αξιοποιούνται για να νομιμοποιηθεί ένα καθεστώς φίμωσης κάθε αγώνα, κάθε διεκδίκησης, ακόμα και μια απλή συγκέντρωση εύκολα μπορεί να θεωρηθεί παράνομη.

Το νομοσχέδιο έρχεται ως συνέχεια των νόμων της προηγούμενης κυβέρνησης για το χτύπημα της απεργίας και της μετατροπής του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο αδίκημα. Αποτελεί επικίνδυνη ένταξη της πρόσφατης απόφασης της Ε.Ε. που καταγράφει ως κίνδυνο, για την ασφάλειά της, τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αναγορεύει τον ριζοσπαστισμό ως μορφή βίας ανοίγοντας παράλληλα και τον δρόμο να χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική πράξη.
Έρχεται σε μία περίοδο που πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, που, σε κάθε κλάδο, η διεκδίκηση και ο αγώνας μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Η κυβέρνηση έχει μια επιλογή: Να αποσύρει το νομοσχέδιο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το