Τοπικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής την Τετάρτη στην παραλία του Βόλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει το Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών «Ο Απόλλων», την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 19:30, στην παραλία του Βόλου. Τα μέλη του Σωματείου με τα όργανά τους θα παίξουν 15 επιλεγμένα τραγούδια καλώντας έτσι το λαό του Βόλου να στηρίξει την κινητοποίηση. Παράλληλα, τα μέλη του Σωματείου συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τρόφιμα για συναδέλφους τους που βρίσκονται σε δυσμενή θέση.

Όπως αναφέρει το Σωματείο σε ανακοίνωσή του:
Εδώ και σχεδόν τρεις μήνες ο κλάδος μας, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω των έκτακτων μέτρων, του κλεισίματος των μαγαζιών και την κρίση που βιώνουμε για άλλη μια φορά, και θέλουν να τη φορτώσουν στις πλάτες μας.
Είναι ανάγκη σήμερα να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε για την επιβίωση για εμάς και τις οικογένειές μας.
Με το σύνθημα «γινόμαστε κι εμείς κρίκος της αλυσίδας»
Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης όλων των συναδέλφων μουσικών και για όλο το διάστημα της κρίσης.
Είμαστε εργαζόμενοι, έχουμε ανάγκες. Να μη μείνει κανένας μόνος του και απροστάτευτος. Όλοι μαζί, ενωμένοι να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας και τη ζωή μας.
Η μουσική, το τραγούδι, η τέχνη μας είναι εμπνευσμένη μέσα από τα πάθη, τις πίκρες, τις χαρές, τη ζωή, τον αγώνα του λαού μας και θέλουμε να καταλήγει σε αυτόν.

Τα αιτήματα
• Να καλυφθούν με το επίδομα ενίσχυσης το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου. Είναι καθαρά άδικη, τη θέση της πολιτείας να θεωρεί εργαζόμενους στον κλάδο μόνο όσους συμπληρώνουν 50 ένσημα το χρόνο.
• Να καλυφθούν οι άνεργοι του κλάδου και ιδιαίτερα οι μακροχρόνια.
• Να επεκταθεί το ειδικό επίδομα και για τον Ιούνιο, για τους εργαζόμενους του κλάδου που δεν μπορούν να δουλέψουν λόγω του ότι οι συναυλίες και παραστάσεις συνεχίζουν να είναι απαγορευμένες.
• Στη χρονική επέκταση 15/2 με 1/3 να ενταχθούν και οι εργαζόμενοι που είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου και έληξε μέσα στο παραπάνω διάστημα. Ειδικά για αυτή την περίοδο που εντάχθηκε με την τελευταία ΚΥΑ που αφορούσε τον κλάδο μας έχουμε περιπτώσεις συναδέλφων που το ηλεκτρονικό σύστημα δεν τους επέτρεψε να λάβουν το επίδομα. Να δοθεί η δυνατότητα σε τέτοιες περιπτώσεις να ενταχθούν με διόρθωση των λαθών του συστήματος σε νέες ημερομηνίες. Να ισχύει και για αυτούς τους συναδέλφους το επίδομα ενοικίου, όπως υποσχέθηκε το Υπουργείο.
• Να συνεχίζεται η επιδότηση των 534 ευρώ στις περιπτώσεις που συνάδελφοι εργάζονται για μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Σε περίπτωση που δεν αποφασίσετε ένα τέτοιο μέτρο θα ενισχύσετε την αδήλωτη εργασία στον κλάδο μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το