Τοπικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για κεραία κινητής τηλεφωνίας στη συνοικία Αγίου Αντωνίου

Συγκέντρωση κατά της τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα διώροφης οικοδομής, επί της οδού Μαβίλη, στη συνοικία του Αγίου Αντωνίου, πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα δεκάδες περίοικοι.
Οι κάτοικοι ανέφεραν πως «η συγκεκριμένη κεραία θα δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία τους και θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους, λόγω της ακτινοβολίας που θα εκπέμπει», ενώ συμπλήρωσαν πως έχουν προχωρήσει στη συγκέντρωση εκατοντάδων υπογραφών κατά της τοποθέτησης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας και έχουν απευθυνθεί σε νομικό προκειμένου να κινηθούν δικαστικά.
Επίσης τόνισαν πως «η κεραία θα τοποθετηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος, με αποτέλεσμα η ακτινοβολία που θα εκπέμπεται να επηρεάζει μεγάλο τμήμα της συνοικίας.
«Από το σπιτάκι που έχει χτιστεί στην ταράτσα, τα καλώδια για την τροφοδοσία της με ρεύμα και την κατασκευή, συμπεραίνουμε ότι θα πρόκειται για κεραία μεγάλης ισχύος» προσθέτουν χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τους ίδιους «στην περιοχή υπάρχει πάρκο, αλλά και σε κοντινή απόσταση σχολεία, όπου καθημερινά βρίσκονται μικρά παιδιά. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε την εγκατάσταση της κεραίας».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιστός της κεραίας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το