Τοπικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για κεραία κινητής στη συνοικία Αγίου Αντωνίου

Κατηγορηματικά αντίθετοι στην προοπτική τοποθέτησης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα διώροφης οικοδομής, επί της οδού Μαβίλη, στη συνοικία του Αγίου Αντωνίου, δηλώνουν περίοικοι. Αύριο Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου (6.30 μ.μ.) προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δηλώνοντας πως «η συγκεκριμένη κεραία θα δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία τους και θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής τους, λόγω της ακτινοβολίας που θα εκπέμπει».

Ήδη οι περίοικοι έχουν προχωρήσει στη συγκέντρωση εκατοντάδων υπογραφών κατά της τοποθέτησης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα διώροφης οικοδομής επί της οδού Μαβίλη και έχουν απευθυνθεί σε νομικό προκειμένου να κινηθούν δικαστικά.\

Όπως επισημαίνουν «η κεραία θα τοποθετηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος, με αποτέλεσμα η ακτινοβολία που θα εκπέμπεται να επηρεάζει μεγάλο τμήμα της συνοικίας. Από το σπιτάκι που έχει χτιστεί στην ταράτσα, τα καλώδια για την τροφοδοσία της με ρεύμα και την κατασκευή, συμπεραίνουμε ότι θα πρόκειται για κεραία μεγάλης ισχύος» προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους ίδιους «στην περιοχή υπάρχει πάρκο, αλλά και σε κοντινή απόσταση σχολεία, όπου καθημερινά βρίσκονται μικρά παιδιά. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε την εγκατάσταση της κεραίας», συμπληρώνουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιστός της κεραίας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη, ενώ οι περίοικοι απευθύνουν πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Αντωνίου να δώσουν δυναμικό «παρών» στην αυριανή (6.30 μ.μ.) συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το