Τοπικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς και καθαρίστριες στην πλατεία Ελευθερίας

DSC08570

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας πραγματοποίησαν σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη σημερινή αποχή κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν συγκεκριμένα ο Σύλλογος Δασκάλων Μαγνησίας και η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

DSC08572
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Μούσιος τόνισε σε δηλώσεις του ότι «το Συνδικαλιστικό κίνημα από την πρώτη στιγμή αντέδρασε στις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας . Εκτιμούμε ότι αλλοιώνονται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, υποβαθμίζεται ο ρόλος των εκπαιδευτικών και του σχολείου και για το λόγο αυτό προσπαθούμε να διατρανώσουμε τη θέλησή μας στην απόσυρση του νομοσχεδίου που αλλάζει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, αποκλείει τους μαθητές από την παρακολούθηση του ολοήμερου σχολείου και δημιουργεί πρόβλημα στην προσχολική αγωγή με το κλείσιμο νέων τμημάτων. Όλες αυτές οι αλλαγές, αλλάζουν το δημόσιο σχολείο ενώ εμείς ως εκπαιδευτικοί θα θέλαμε ένα δημόσιο σχολείο σύγχρονο και πάνω από όλα να χωρά όλους τους μαθητές».
Στη συγκέντρωση συμμετείχε επίσης το Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών Μαγνησίας που απεργούν σήμερα, στηρίζοντας τις σημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο της παιδείας και της υγείας.
Η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών- Καθαριστών Μαγνησίας Mαρία Κριτσάνη τόνισε σε δηλώσεις της: «Διαμαρτυρόμαστε για τις συμβασιούχες συναδέλφισσες, των οποίων η σύμβαση λήγει στις 30 Ιουνίου και ακόμα δεν έχουν λάβει απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας για το αν θα επαναπροσληφθούν από 1ης Σεπτεμβρίου. Πάγιο αίτημά μας είναι να δουλεύουμε όλες με πλήρη και σταθερή εργασία και σταθερά δικαιώματα».

DSC08571

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το