Τοπικά

Συγκέντρωση από Ε.Κ.Β. και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη στην πλατεία Ελευθερίας – Θα απαιτήσουν απόσυρση του νομοσχεδίου

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας με αίτημα την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου, απηύθυναν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου τα προεδρεία του Εργατικού Κέντρου Βόλου. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος το σημαντικό είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι θα γίνει προσπάθεια να συμμετέχουν στην απεργία και οι εργαζόμενοι στους χώρους των εμπόρων και της εστίασης που επλήγησαν από την πανδημία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Φίλιππός Κωνσταντινίδης τόνισε ότι ο υπουργός Εργασίας διαφημίζει το νομοσχέδιο χωρίς να υπάρχει αντιπροσώπευση από τη πλευρά εργαζομένων στα κανάλια που εμφανίζεται. Ανέφερε ακόμη ότι το νομοσχέδιο έρχεται να ανατρέψει το 8ωρο μετά από 101 χρόνια και να καταργήσει το νόμο του 1982 που καθόριζε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

“Ο χρόνος εργασίας και ο χρόνος ξεκούρασης που θα διαθέσει ο εργαζόμενος στην οικογένεια και κοινωνικές εκδηλώσεις πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να μπορεί ψυχικά να ανακάμψει και να αποδώσει. Μετά από κρίση 15 ετών και πανδημία, η ψυχική υγεία είναι βασική” επισήμανε. Πρόσθεσε ακόμη ότι με το νομοσχέδιο βάλλεται και ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να διασφαλίσει το χώρο δημόσιας υγείας ειδικά μετά την εμπειρία της πανδημίας. “Αντί να το κάνει αυτό, σχεδιάζει έναν ιδιωτικοποιημένο τομέα υγείας» δήλωσε. Παράλληλα υπογράμμισε ότι το εργατικό κίνημα στη Μαγνησία είχε κοινό βηματισμό, όμως το πως θα αντιδράσει η κοινωνία είναι ένα άλλο θέμα. «Με το νομοσχέδιο ανατρέπεται η ισορροπία στη κοινωνία, καθώς ξεκινά από το εργασιακό και στη συνέχεια θα πληγούν ως ντόμινο το ασφαλιστικό και γενικότερα το αύριο. Είναι η πρώτη φορά μετά την πανδημία που δίνεται η δυνατότητα να αντιδράσει ο κόσμος απέναντι στις πολιτικές που πέρασαν το προηγούμενο διάστημα και παραβιάζουν βασικά μας δικαιώματα» ανέφερε.

Ο Γραμματέας του Εργατικού Συλλόγου Δημήτρης Βασιλείου τόνισε ότι στην απεργία πρέπει να συμμετέχουν εργαζόμενοι και στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα “Η απεργία πρέπει να έχει τη συμμετοχή όλων μας. Περιέχει άρθρα και διατάξεις βλαπτικά για το 90% των εργαζομένων” είπε ενώ ο γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Βασίλη Αποστολάκης σημείωσε ότι με το νομοσχέδιο ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση και καταργεί το δικαίωμα στην απεργία καθιερώνοντας την ψηφιακή ψηφοφορία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το