Τοπικά

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στον Βόλο για την απεργία της ΑΔΕΔΥ – Δεν ξεπέρασε το 25% η συμμετοχή

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σήμερα Τετάρτη 14 Νοεμβρίου σε όλο το Δημόσιο. Στο πλαίσιο της απεργίας, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας διοργάνωσε κινητοποίηση έξω από τον ΕΦΚΑ Βόλου (πρώην ΙΚΑ), όπου βρέθηκαν πριν από λίγο ο πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος Φίλιππος Κωνσταντινίδης και οι πρόεδροι Συλλόγων και σωματείων του Βόλου. Η συμμετοχή στην απεργία δεν ξεπερνά το 25% σε όλες τις υπηρεσίες.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης – που είναι η πρώτη μετά την έξοδο από τα μνημόνια- βρίσκονται μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Ο κ. Κωνσταντινίδης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει επαναπροσδιορισμός του τρόπου που λαμβάνονται οι οι αποφάσεις για τις απεργίες, αυτές να είναι πανεργατικές και ο κάθε εργαζόμενος να μη βάζει στο περιθώριο την προσωπική του ευθύνη.

Το ΠΑΜΕ Μαγνησίας πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου.

O οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Bασίλης Τίρχας, δήλωσε πως με τη σημερινή κινητοποίηση στέλνεται ένα μήνυμα κόντρα στην σιγή νεκροταφείου που προσπαθούν να επιβάλουν όσοι θεωρούν ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι απεργιακής απάντησης.

“Το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για τους εργαζόμενους. Η μεταμνημονιακή κανονικότητα που διατυμπανίζει η κυβέρνηση είναι  η πιστή εφαρμογή των μνημονιακών νόμων που ψήφισαν από κοινού με τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝΑΛ.  Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ οργάνωσαν κινητοποιήσεις  για μία ενιαία πανεργατική, πανελλαδική, πανδημοσιοϋπαλληλική απάντηση. Οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού υπονόμευσαν όμως αυτή την προοπτική” είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τίρχας χαρακτήρισε τις εξαγγελίες τους “προεκλογική εξαπάτηση” και σημείωσε πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν ανοχή αλλά  να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το