Τοπικά

Συγκεντρώνουν υπογραφές για τη διατήρηση και επέκταση του κοιμητηρίου Αγίου Γεωργίου “Θ”

koimitirio agiou georgiou

Τη διατήρηση και την επέκταση του κοιμητηρίου στον Άγιο Γεώργιο ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Βόλου και την αρμόδια Αντιδημαρχία 2.000 περίπου πολίτες με τη συγκέντρωση υπογραφών. Οι πολίτες ανησυχούν καθώς ενημερώθηκαν πρόσφατα ότι με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει «φρένο» στον προγραμματισμό της εκτέλεσης των απαιτούμενων έργων επέκτασης του κοιμητηρίου. Στο μεταξύ, από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει την πρόθεση να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του κοιμητηρίου και εξετάζει ήδη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την επέκταση.

Κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στην προοπτική να κλείσει το κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου, καθώς εξυπηρετεί δύο ενορίες, της Αγίας Αικατερίνης και του Αγίου Γεωργίου αντίστοιχα.
Με πρωτοβουλία τους συγκεντρώθηκαν 2.000 περίπου υπογραφές, ενώ από τους ίδιους υποστηρίζεται ότι συνολικά είναι 3.000 οι πολίτες που ζητούν τη διατήρηση του κοιμητηρίου και τον προγραμματισμό από τον Δήμο Βόλου και την αρμόδια Αντιδημαρχία των έργων επέκτασής του.
Οι ίδιοι δηλώνουν ανήσυχοι, καθώς ενημερώθηκαν ότι στις 6 του τρέχοντος μήνα με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας βάζει «φρένο» στη διατήρηση και την επέκταση του κοιμητηρίου, μετά από την κατάθεση σχετικής προσφυγής.
Οι πολίτες που ζητούν τη διατήρηση και την επέκταση του κοιμητηρίου στον Άγιο Γεώργιο αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι οριακή πλέον και οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται στην περίπτωση που αυτό κλείσει.
Οι ίδιοι ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Βόλου και την αρμόδια Αντιδημαρχία να κινηθούν άμεσα με επαφές και συναντήσεις με την κεντρική διοίκηση, προκειμένου το κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου να διατηρηθεί και επιπλέον να αρχίσει ο προγραμματισμός για την εκτέλεση των απαιτούμενων έργων επέκτασής του, μετά και τη συγκέντρωση 2.000 περίπου υπογραφών από πολίτες της ευρύτερης περιοχής.
Στο μεταξύ, από την πλευρά του Δήμου Βόλου και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας υπάρχει η πρόθεση να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του κοιμητηρίου στον Άγιο Γεώργιο, ενώ εξετάζεται ήδη η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το «φρένο» στην επέκτασή του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το