Αθλητισμός

Συγκεντρωμένοι στο στόχο oι παίκτες του Ολυμπιακού στο αυριανό παιχνίδι με τα Μετέωρα

Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι για το 2019 δίνει αύριο στην Καλαμπάκα ο Ολυμπιακός Βόλου, αντιμετωπίζοντας τα Μετέωρα, για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και για τον 4ο όμιλο.
Αυτό είναι το πρώτο από τα τρία συνεχόμενα ματς που έχουν να δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» σε διάστημα μιας εβδομάδα, καθώς ακολουθούν οι αναμετρήσεις με τον Γ.Σ. Αλμυρού (εξ αναβολής στις 23/1) και με Πιερικό στην Κατερίνη (27/1).
Ο Περικλής Αμανατίδης γνωρίζει τον αντίπαλο που καλείται να αντιμετωπίσει αύριο ο Ολυμπιακός, ξέρει ποια είναι τα τρωτά σημεία του, ωστόσο, όπως τονίζει συνεχώς στους ποδοσφαιριστές, η υπόθεση νίκη εξαρτάται αποκλειστικά από τους ίδιους και την απόδοση που θα έχουν απέναντι στα Μετέωρα.
Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ζητεί από τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, έχει εμπιστοσύνη σε όλους τους ποδοσφαιριστές και στις ικανότητές τους και περιμένει να βγάλουν μέσα στο γήπεδο τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο Ολυμπιακός έχει μ.ο. τέσσερα γκολ ενεργητικό σε κάθε παιχνίδι (πρώτη επίθεση όχι μόνο του ομίλου, αλλά και της Γ’ Εθνικής), ωστόσο, κανείς δεν παραγνωρίζει πως τα Μετέωρα είναι μια δυσκολοκατάβλητη ομάδα, η οποία παίζει καλό ποδόσφαιρο και μέσα στην έδρα της παρουσιάζεται πολύ δυνατή. Με εξαίρεση την ήττα από τη Νίκη στο τελευταίο παιχνίδι του 2018 με 0-2, η ομάδα της Καλαμπάκας ως γηπεδούχος έχει να επιδείξει τέσσερις νίκες (με Αναγέννηση Καρδίτσας, Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ΑΟ Σελλάνων και Θησέα), καθώς και μία ισοπαλία (0-0) με Οικονόμο Τσαριτσάνης. Ως γηπεδούχος έχει σκοράρει 13 τέρματα (τρίτη εντός έδρας επίθεση του ομίλου), ενώ έχει δεχθεί πέντε γκολ στην Καλαμπάκα.
Από τη πλευρά του ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει δέκα γκολ μακριά από το Βόλο σε έξι ματς, ενώ από την άλλη έχει δεχθεί τέσσερα τέρματα. Είναι γεγονός, ωστόσο, πως η ομάδα παρουσιάζει πλουραλισμό στην επίθεση, τη στιγμή που έντεκα παίκτες έχουν βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Πρώτοι σκόρερ της ομάδας είναι οι Φλίγκος και Σερτζίνιο με οκτώ γκολ ο καθένας, ενώ από πέντε τέρματα έχουν πετύχει οι Ζγκούρι και Ναζίμ. Τα υπόλοιπα γκολ έχουν σημειώσει οι Λώττας τέσσερα, Καμπλιώνης, Λεάντρο, Μπουτζίκος από δύο και από ένα οι Σαχινίδης, Ρόκας και Οικονομόπουλος.

Η προετοιμασία
Με προπόνηση στο βοηθητικό του ΕΑΚ συνεχίστηκε χθες η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» για το αυριανό παιχνίδι με τα Μετέωρα. Η προπόνηση κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με το κλίμα να είναι εξαιρετικό. Θυμίζουμε, πως τιμωρημένος είναι ο Κλεβί Κόλα, ο οποίος θα απουσιάσει από την αναμέτρηση, καθώς εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής.
Το δελτίο του Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς δεν εκδόθηκε τελικά από την ΕΠΟ (δεν ξεπεράστηκε το θέμα με την μπλε κάρτα του ποδοσφαιριστή), με το ντεμπούτο του Σέρβου μέσου με την ερυθρόλευκη φανέλα να μετατίθεται για τις 23 Ιανουαρίου στο παιχνίδι με τον Γ.Σ. Αλμυρού. Στο ίδιο παιχνίδι θα έχει δικαίωμα συμμετοχής και ο Παντελής Ριζογιάννης, καθώς θα έχουν συμπληρωθεί 30 μέρες από το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξε με τη Δόξα Δράμας ως επαγγελματίας.
Σήμερα το πρωί οι «ερυθρόλευκοι» θα προπονηθούν για τελευταία φορά και στη συνέχεια ο Περικλής Αμανατίδης θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα συμπεριληφθούν στην αποστολή. Όσον αφορά την ενδεκάδα, θα υπάρξει τουλάχιστον μία αλλαγή, σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Συγκεκριμένα, στη θέση του τιμωρημένου Κόλα θα παίξει ο Στάθης Ρόκας, ο οποίος με την εμπειρία του αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Από εκεί και πέρα δύσκολα θα υπάρξει κάποια άλλη αλλαγή, αν και οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες ανάμεσα στον Βασίλη Σαχινίδη και στον Κώστα Φλίγκο, όσον αφορά τον παίκτη που θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.
Στην Καλαμπάκα αναμένεται να ταξιδέψουν αρκετοί φίλαθλοι μεμονωμένα, πέρα από τους οργανωμένους οπαδούς, προκειμένου να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας και να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών για νίκη επί των Μετεώρων.

Εκδρομή των Austrian Boys στην Καλαμπάκα
Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα δώσουν δυναμικό «παρών» και στο κυριακάτικο παιχνίδι της ομάδας με τα Μετέωρα στην Καλαμπάκα. Οι Austrian Boys εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία κάνουν γνωστό πως διοργανώνουν μεγάλη εκδρομή. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Εκδρομή στην Καλαμπάκα διοργανώνει ο σύνδεσμος μας για τον προσεχές αγώνα με τα Μετέωρα την Κυριακή (20/01/19 και ώρα 15:00). Όπως κάθε Κυριακή, εντός και εκτός έδρας, εμείς οι πιστοί φίλαθλοι και οπαδοί θα είμαστε δίπλα στην ομάδα μας. Ώρα αναχώρησης 12.00 την Κυριακή. Δεν σε αφήσαμε μόνο πότε…».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Αντ. Ρασβάνης στη «Θ» για το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών – «Πότε δεν πρέπει να τα παρατήσεις»

  Ο μαθητής της Γ' Λυκείου του Ιδιωτικού Σχολείου «Προμηθέας» Αντρέας Ρασβάνης μας μιλά με…

16 Μαρτίου 2024

Διευκρινίσεις Δήμου Ρ. Φεραίου για τα αδέσποτα

  Με αφορμή το προχθεσινό περιστατικό επίθεσης από σκύλο σε μαθήτρια που σημειώθηκε στο Βελεστίνο,…

16 Μαρτίου 2024

Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε -81- Γραφεία Ταυτοτήτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε και θα εφαρμοστεί από 19 Μαρτίου 2024 η…

16 Μαρτίου 2024

Προσλήψεις στον Δήμο Ρ. Φεραίου

  Συνολικά 24 άτομα με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικής διάρκειας πέντε μηνών,…

16 Μαρτίου 2024

Νέο περιστατικό με αεροσκάφος της Boeing: Έχασε εξωτερικό πάνελ κατά τη διάρκεια της πτήσης

Δεν έχει τέλος η αλυσίδα των προβλημάτων σε αεροσκάφη της Boeing τους τελευταίους μήνες, καθώς…

16 Μαρτίου 2024

Καταδίωξη γυναίκας από τον σύζυγό της

Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το βράδυ της Παρασκευής (15/3) αστυνομικοί στο Πέραμα. Λίγο…

16 Μαρτίου 2024