Τοπικά

Με συγκεκριμένα αιτήματα η κατάληψη στο Μουσικό σχολείο Βόλου – Τι διεκδικούν οι μαθητές

Υπόμνημα με τα αιτήματά τους παρέδωσε σήμερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, αντιπροσωπεία μαθητών του Μουσικού σχολείου Βόλου, που πραγματοποιούν σήμερα κατάληψη του διδακτηρίου αλλά δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα συνεχίσουν και τις επόμενες ημέρες.

Οι μαθητές του Μουσικού σχολείου διαφοροποιούν τη θέση τους από τις κινητοποιήσεις των άλλων σχολείων, καθώς διεκδικούν την ικανοποίηση 4 βασικών αιτημάτων που αφορούν ειδικά τα μουσικά σχολεία.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του 15μελούς Πάνος Λαμπρινίδης, τα αιτήματα αυτά είναι:
1.Κάλυψη κενών στις διδακτικές ώρες μουσικής και των μουσικών μαθημάτων. «Είναι τραγελαφικό να μιλάμε για Μουσικό σχολείο όταν δεν έχουμε καθηγητές στα μαθήματα της μουσικής», τόνισε.
2.Πιστοποίηση των διδακτικών ωρών των μουσικών μαθημάτων ώστε να μπορούν οι μαθητές να πάρουν πτυχία μουσικής θεωρίας και αρμονίας.
3.Κάλυψη από το υπουργείο Παιδείας των βιβλίων των μουσικών μαθημάτων, καθώς είναι δαπανηρή η αγορά τους και δεν μπορούν να επιβαρύνονται οι γονείς.
4.Μοριοδότηση των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις σε ανάλογες σχολές μουσικολογίας ΑΕΙ και ΤΕΙ, μετά από την επιτυχία τους στις μουσικές εξετάσεις του σχολείου. Να συμψηφίζεται, δηλαδή, η βαθμολογία από τα τρία χρόνια του Λυκείου και όσοι αριστεύουν να έχουν επιπλέον μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στις σχολές μουσικολογίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το