Τοπικά

Σύγχυση σε υποψήφιους προκαλούν οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής

Οι ελάχιστες βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά τμήματα φαίνεται πως μπέρδεψαν αρκετούς υποψήφιους που θεώρησαν ότι αυτή θα είναι και η τελική βάση εισαγωγής, κάτι που για αρετές σχολές δεν ισχύει, καθώς οι βάσεις θα διαμορφωθούν ξανά και οι οριστικές θα ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.
Στα λύκεια μεταβαίνουν από χθες αρκετοί υποψήφιοι για να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις σχολές, ενώ κάποιοι επιλέγουν το σχολείο για να προβούν στην υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου.

Τα Λύκεια έχουν ενημερώσει από προχθές με ηλεκτρονικά μηνύματα αλλά και μέσω των blog τους μαθητές για την έναρξη της υποβολής των μηχανογραφικών. Άλλωστε μέχρι και τη μέρα που το υπουργείο Παιδείας έδωσε το «πράσινο φως» για την υποβολή του μηχανογραφικού, τα τηλεφωνήματα από υποψήφιους, πότε θα μπορέσουν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό, ήταν συνεχή, καθώς έβλεπαν πως σε σχέση με άλλα χρόνια υπήρχε μια καθυστέρηση.
Χθες τα Λύκεια άνοιξαν ειδικά για την εξυπηρέτηση των υποψήφιων αναφορικά με το μηχανογραφικό δελτίο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και την ερχόμενη Τετάρτη.
Επίσης για τον ίδιο λόγο θα είναι σήμερα ανοικτά, όπως κάθε Πέμπτη.

Η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Βούλα Λοντρίδου ανέφερε πως «χθες μετέβησαν στο σχολείο αρκετοί μαθητές για να ενημερωθούν για σχολές και να ρωτήσουν για τις διαδικασίες. Εμείς διαθέτουμε και υπολογιστή στους υποψήφιους που θα θελήσουν να υποβάλουν στο σχολείο το μηχανογραφικό δελτίο».
Από την πλευρά της η διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας κ. Βάσσια Παρασκευά επισήμανε πως «χθες πήγαν στο Λύκειο υποψήφιοι και υπέβαλαν εκεί τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, γιατί ένιωθαν μεγαλύτερη σιγουριά ότι δεν θα κάνουν κάποιο λάθος».

Επίσης άλλοι υποψήφιοι τηλεφωνούσαν στα σχολεία για να δουν μέσα από το σύστημα, αν υπήρξε οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου.
Διευθυντές σχολείων υπογράμμισαν πως «αρκετοί υποψήφιοι μπερδεύτηκαν με τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής θεωρώντας ότι αυτές θα είναι οι τελικές βάσεις εισαγωγής στα τμήματα. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλα τα τμήματα, καθώς στα περισσότερα οι βάσεις θα ανέβουν ακόμη περισσότερο».
Από χθες εκδόθηκαν και οι βεβαιώσεις συμμετοχής, επομένως οι υποψήφιοι μπορούν να μεταβαίνουν στα λύκεια για να τις παραλαμβάνουν, για διαφόρους λόγους που θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν, όπως στην περίπτωση των σπουδών στο εξωτερικό.

Αρκετοί υποψήφιοι ήταν ήδη προετοιμασμένοι πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις για τα τμήματα που θέλουν να δηλώσουν έχοντας δει και το περιεχόμενο σπουδών τους. Υπάρχουν, όμως και άλλοι που γνωρίζοντας τους βαθμούς εντάσσουν και άλλα τμήματα στο πεδίο ενδιαφέροντός τους και απευθύνονται στα σχολεία, στα φροντιστήρια αλλά και ειδικούς του ιδιωτικού τομέα για να μάθουν για τις επαγγελματικές προοπτικές της κάθε Σχολής.
Το δυσάρεστο είναι πως δεν υπάρχει μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού στα Λύκεια, όπως θα έπρεπε, για να γνωρίζουν οι μαθητές τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.
Παράλληλα αρκετοί υποψήφιοι συμπληρώνουν και το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο που αφορά στα ΔΙΕΚ και εκεί έχουν τεθεί κοινωνικά κριτήρια, κάτι που χθες έμαθαν οι υποψήφιοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το