Κόσμος

Σύγχρονος Τζεπέτο: Βρέθηκε στο στόμα φάλαινας – Πώς σώθηκε

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ένας δύτης αστακών: Βρέθηκε ξαφνικά στο στόμα μιας φάλαινας πιστεύοντας ότι θα πεθάνει.
Ο 56χρονος Μάικλ Πάκαρντ, δήλωσε στο δίκτυο WBZ-TV μετά την περιπέτειά του και το εξιτήριό του από το νοσοκομείο του Κέιπ Κοντ, ότι βρισκόταν σε βάθος περίπου 14 μέτρων στα νερά της Προβινστάουν όταν «ξαφνικά ένιωσα αυτό το τεράστιο χτύπημα και όλα σκοτείνιασαν».
Αρχικά, όπως είπε, σκέφτηκε ότι είχε δεχτεί επίθεση από καρχαρία, κοινό στα ύδατα της περιοχής, αλλά στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να νιώσει καθόλου δόντια και πως δεν πονούσε καθόλου.

«Τότε συνειδητοποίησα, ω Θεέ μου, ότι είμαι στο στόμα μιας φάλαινας και πως προσπαθεί να με καταπιεί» είπε. «Και τότε σκέφτηκα πως αυτό ήταν, πως θα πεθάνω», με τις σκέψεις του να πηγαίνουν στην σύζυγό του και τα παιδιά του.

Πώς σώθηκε
Όπως λέει, υπολογίζει ότι πέρασε στο στόμα της φάλαινας περίπου 30 δευτερόλεπτα, αλλά μπορούσε να αναπνέει καθώς φορούσε ακόμη τον αναπνευστήρα του. Τότε η φάλαινα βγήκε ξανά στην επιφάνεια του νερού, κούνησε το κεφάλι της και τον πέταξε έξω. Σώθηκε τελικά από τον συνεργάτη του στο σκάφος τους.

Η αδερφή του, Σίνθια Πάκαρτν δήλωσε αρχικά στους Cape Cod Times ότι ο αδερφός της έσπασε το πόδι του, αλλά αργότερα είπε ότι είχε απλώς μώλωπες. Ο Τσαρλς Μάγιο, ανώτερος επιστήμονας και εμπειρογνώμονας φαλαινών στο Κέντρο Παράκτιων Μελετών στο Προβινστάουν δήλωσε στην εφημερίδα πως τέτοιες συναντήσεις ανθρώπων -φαλαινών είναι σπάνιες. Η συγκεκριμένη φυλή δεν είναι επιθετική και ο Μάγιο πιστεύει πως επρόκειτο για μια τυχαία συνάντηση.
Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το