Τοπικά

Σύγχρονος απινιδωτής θα τοποθετηθεί στον ναό Αγ.Νικολάου – Νέα προσφορά από τον “Εσταυρωμένο”

Μία ακόμη προσφορά ζωής από τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου “Ο Εσταυρωμένος”. Χτες το απόγευμα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου (Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Μπατάκας, Πρόεδρος, Λάμπρος Γιωτόπουλος, αντιπρόεδρος, Νεοπτόλεμος Δημουλάς, Γεν. Γραμματέας, Ελένη Σούκια – Κολοβού, ταμίας και Μαριάνθη Γάκη, μέλος) παρέδωσαν στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαρίλαο Παπαγεωργίου, Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, έναν απινιδωτή AED , αξίας 1500 ευρώ, που θα εγκατασταθεί στον μητροπολιτικό ναό Αγ.Νικολάου και θα εξυπηρετεί τους εκκλησιαζομένους και το πλήθος των πολιτών που διέρχεται από εκεί καθημερινά.

Είναι ένα μηχάνημα εύκολο στην χρήση του, σχεδιασμένο για την διενέργεια εύκολων και γρήγορων επεμβάσεων, σε περιπτώσεις αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων. Η προφανής λύση για όλους τους επαγγελματίες διασώστες για χρήση οπουδήποτε – οποτεδήποτε, ιδανικό για Βασική και Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μόνιτορ καρδιογραφίας. Αποθηκεύει ηλεκτροκαρδιογραφήματα, φωνητικά μηνύματα και επεισόδια σε κάρτες μνήμης (xD ή SMC) για επεξεργασία σε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό. Το κόστος της αγοράς του μηχανήματος καλύφθηκε από τις πωλήσεις των παιδικών βιβλίων του π. Θεοδώρου Μπατάκα, έκδοση “Εσταυρωμένος”.

Οι συνεργάτες του Μητροπολιτικού Ναού χαιρέτησαν την πρωτοβουλία αυτή και ευχαρίστησαν θερμά τα μέλη του Δ.Σ. του «Ε» για την άμεση ανταπόκριση σε κάθε εκδηλούμενη κοινωνική ανάγκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το