Τοπικά

Σύγχρονα «προξενιά» από τα γραφεία συνοικεσίων

Οι πιθανότητες να ερωτευτεί κάποιος σε μία έξοδο διασκέδασης ή σε μια κοινωνική εκδήλωση είναι πλέον λίγες. Σημείο των καιρών; Μπορεί. Τον ρόλο της «προξενήτρας» έχουν πάρει τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία, όμως, δεν είναι ασφαλή, διότι στα περισσότερα έχεις να κάνεις με ένα άγνωστο και απρόσωπο άτομο. Ο φόβος των ατόμων με όλα αυτά που συμβαίνουν και βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τα δίκτυα κοινωνικών δικτύων και τις γνωριμίες μέσω αυτών «αναγκάζει» πολλούς ανθρώπους να στραφούν στα γραφεία συνοικεσίων για να βρουν το ταίρι τους, που μεταξύ άλλων είναι ένας ασφαλής τρόπος για να εμφανιστεί ο φτερωτός άγγελος.

 

Τα χρόνια όπου κάποιος έβγαινε για διασκέδαση και υπήρχε η πιθανότητα να γνωρίσει το έτερον ήμισυ ή η γνωριμία να γινόταν μέσω κοινών φίλων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Όπως ανεπιστρεπτί έχει περάσει και η εποχή όπου άτομα γνωρίζονταν μέσω κοινωνικών δικτύων και ειδικών ιστοσελίδων, αφού οι εποχές είναι πονηρές, αλλά υπάρχει και ο φόβος με όλα αυτά που ακούγονται και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όταν στην απέναντι μεριά υπάρχει ένα ανώνυμο και απρόσωπο άτομο.
Ο ρόλος των «προξενητρών» έχει περάσει πλέον στα χέρια των γραφείων συνοικεσίων που έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και σε αριθμό, αλλά και σε επισκεψιμότητα των ενδιαφερομένων που ψάχνουν είτε να παντρευτούν είτε να συμβιώσουν. Εξάλλου δεν είναι πλέον ταμπού να γνωρίσει κάποιος και να καταλήξει σε γάμο ή ακόμα και σε συμβίωση μέσω γραφείου συνοικεσίων ή γνωριμιών.

 
Σύμφωνα με πανελλαδικά στοιχεία, η οικονομική ύφεση επηρεάζει τις διαπροσωπικές σχέσεις που περνούν κρίση, με αποτέλεσμα την αύξηση εγγραφών μελών σε γραφεία συνοικεσίων και γνωριμιών.
Ένα από τα ατού αυτών είναι και ο έλεγχος, όταν στο διαδίκτυο η ταυτότητα του ατόμου με το οποίο μιλά και επικοινωνεί κάποιος είναι ουσιαστικά άγνωστη και δεν μπορεί εύκολα να εξακριβωθεί.

 
Από το γραφείο συνοικεσίων στον Βόλο «Επαφή» τονίζεται ότι «οι ηλικίες που προσέρχονται είναι από 29 έως 82 χρόνων, όταν η πλειοψηφία είναι 38 μέχρι 52 ετών, ενώ οι περισσότεροι είναι άντρες, με το ποσοστό που καταλήγει σε γάμο να κυμαίνεται στο 50% και το άλλο μισό σε συμβίωση».
«Όταν τους ρωτάω γιατί ήρθαν στο γραφείο μου μού ξεκαθαρίζουν από την αρχή τι ακριβώς ζητούν από έναν άνθρωπο, ώστε στη συνέχεια να τους φέρω σε επαφή με άτομα ανάλογα με αυτά που ψάχνουν από μία σχέση» προσθέτει.

 
Όπως επισημαίνει η κ. Αθανασία Πατσέα, υπεύθυνη του γραφείου «Επαφή», στην αρχή οι περισσότεροι είναι πολύ επιφυλακτικοί αφού δεν έχουν ξαναπάει σε γραφείο συνοικεσίων, ενώ στη συνέχεια «χαλαρώνουν» και μιλάνε για αυτό που τους λείπει.
«Ένα παράξενο που έτυχε ήταν όταν ένας πελάτης που ήταν 82 χρόνων, δεν του βρήκα σύντροφο γιατί σε οκτώ ραντεβού που έγιναν με κυρίες ο πελάτης μου ήταν πολύ εκδηλωτικός από το πρώτο κιόλας ραντεβού με αποτέλεσμα οι κυρίες λόγω ηθικής να τρομάξουν και μου τηλεφώνησαν για παράπονα. Όταν τηλεφώνησα στον πελάτη μου για να του κάνω τις απαραίτητες παρατηρήσεις αυτός μου είπε πως «έχουν αλλάξει οι καιροί τώρα και η νεολαία είναι πολύ στα ίσια από την αρχή. Πού το παράξενο»» αναφέρει η ίδια.
Η κ. Αθανασία Πατσέα καταλήγει λέγοντας ότι «υπάρχει πολλή μοναξιά και πολλή εκμετάλλευση στον κόσμο».

 

Η Γεωργία Βασιλειάδου στην ταινία «Η θεία από το Σικάγο» είχε «εφεύρει» έναν πρωτότυπο τρόπο για προξενιό. Σήμερα τον ρόλο των «προξενητρών» πέρασε στα γραφεία συνοικεσίων και γνωριμιών
Η Γεωργία Βασιλειάδου στην ταινία «Η θεία από το Σικάγο» είχε «εφεύρει» έναν πρωτότυπο τρόπο για προξενιό. Σήμερα τον ρόλο των «προξενητρών» πέρασε στα γραφεία συνοικεσίων και γνωριμιών

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του γραφείου γνωριμιών «Λυδία Κεντρικής Ελλάδας» στη Λάρισα αναφέρει ότι «στο γραφείο μου έρχονται όλες οι ηλικίες, από 26 οι γυναίκες έως 78 περίπου και οι άντρες από 28 έως 80 συνήθως», ενώ όσον αφορά ποιο είναι το φύλο που «επικρατεί» με περισσότερους ενδιαφερόμενους επισημαίνει πως «οι διαφορές είναι μικρές. Σε πιο μικρές ηλικίες υπερτερούν οι άντρες, ενώ στις μεγαλύτερες οι γυναίκες. Αυτό, όμως, μπορεί να αλλάξει σε κάποια δεδομένη χρονική στιγμή. Συνολικά ο μέσος όρος είναι περίπου στα ίδια ανάμεσα στα δύο φύλα».

 
«Το ποσοστό επιτυχίας που καταλήγει σε συμβίωση ή γάμο στις ηλικίες μέχρι 45 ετών στις γυναίκες είναι 100%. Πάντως και στα δύο φύλα είναι περίπου στο 75%. Στη Λάρισα τα ποσοστά επιτυχίας είναι στο 71% περίπου, ενώ στη Μαγνησία ξεπερνούν το 82%» επισημαίνει η ίδια.
Όσον αφορά στο πού οφείλεται η αθρόα προσέλευση και για ποιο λόγο τόσοι άνθρωποι απευθύνονται στα γραφεία συνοικεσίων ή γνωριμιών η υπεύθυνη του «Λυδία Κεντρικής Ελλάδας» τονίζει ότι «είναι από τους πιο σύγχρονους τρόπους γνωριμίας και ανεύρεσης συντρόφου, διότι παρέχει πολλές και καλές επιλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα με ασφάλεια, σε ανθρώπους εύστροφους, καλού επιπέδου, που σκέπτονται πρακτικά. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η έλλειψη επικοινωνίας και χρόνου, οι αυξημένες ώρες εργασίας, η έλλειψη κύκλου γνωριμιών, οι μεταθέσεις και ο πρακτικός τρόπος σκέψης είναι μερικοί από τους λόγους που οδηγούν σε έναν τρόπο γνωριμιών με ασφάλεια».

 
«Στην αρχή κάποιοι μπορεί να είναι επιφυλακτικοί. Άμεσα, όμως, μετά την πρώτη μας κουβέντα αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο δουλεύω, με εμπιστεύονται και διαλύονται όλες οι αμφιβολίες και χωρίς άγχος ξεκινάμε μια διαδικασία γνωριμιών, η οποία σύντομα θα επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα» συνεχίζει και καταλήγει: «Οι άνθρωποι που απευθύνονται στο γραφείο είναι σοβαροί και ζητούν πράγματα λογικά και εφικτά. Κάποιοι μπορεί να ζητήσουν μεγάλη διαφορά ηλικίας, όμως, αυτό καταρρίπτεται στη συνέχεια, κατόπιν συζήτησής μας, όταν εξηγήσω τι θέλει το μεγάλο ποσοστό κόσμου και με βάση την εποχή μας πάντα τι είναι εφικτό. Εξάλλου, στόχος είναι πάντα η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των επιθυμιών του καθενός, που με τιμά με την εμπιστοσύνη του».

 
Ο υπεύθυνος του γραφείου συνοικεσίων «Άγγελος Club» στη Λάρισα επισημαίνει ότι το εύρος της ηλικίας των ενδιαφερομένων είναι μεγάλο από 28 έως 70 χρόνων, ενώ η πλειοψηφία κυμαίνεται ανάμεσα στα 45-55.
«Οι περισσότεροι είναι άντρες από 40 χρόνων έως 50 και συνήθως διαζευγμένοι, όταν ένα ποσοστό περίπου 60% από όλους όσοι επισκέπτονται το γραφείο μας καταλήγει σε γάμο ή συμβίωση» προσθέτει ο ίδιος.
Όπως επισημαίνει η αύξηση προσέλευσης σε γραφεία συνοικεσίων είναι σημείο των καιρών, αφού έχουν εκλείψει οι δημόσιες σχέσεις, οι φιλίες, ακόμη και οι εκδρομές, οι γάμοι είναι λίγοι, ενώ οι χωρισμοί και τα διαζύγια είναι πάρα πολλά.
«Γενικότερα στην περιοχή της Θεσσαλίας τα διαζύγια είναι πάρα πολλά και ειδικά σε Λάρισα και Τρίκαλα που κατέχουν τα πρωτεία πανελλαδικά» σημειώνει, ενώ αναφέρει ότι υπάρχουν και αρκετοί νέοι ανύπαντροι που ψάχνουν το ιδανικό ταίρι μέσω του γραφείου συνοικεσίων, οι οποίοι είναι σοβαροί και συνειδητοποιημένοι, ψάχνοντας έναν σοβαρό δεσμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το