Τοπικά

Συγχαρητήρια της ΕΠΛΣ Φθιώτιδας & Β. Σποράδων για τις συλλήψεις στο Τρίκερι

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Φθιώτιδας & Β. Σποράδων σε ανακοίνωσή της εκφράζει συγχαρητήρια για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών αλλοδαπών.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

“Η ΕΠΛΣ Θεσσαλίας, Φθιώτιδας & Β. Σποράδων, θα ήθελε να εκφράσει δημόσια τα θερμά της  συγχαρητήρια στα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, καθώς και στα  στελέχη του Β΄Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων, για τον εντοπισμό και σύλληψη την 10-08-2022 δυο  αλλοδαπών υπηκόων για την κλοπή λέμβου, εξωλέμβιας μηχανής, την φθορά της λέμβου, την παράνομη  αλιεία εχινόδερμων (αχινών) καθώς και την σύλληψη ετέρου αλλοδαπού υπηκόου με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.  

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες της 10-08-2022 ενημερώθηκε το Β΄Λ/Τ Αγίας Κυριακής  Τρικέρων, από ιδιοκτήτη λέμβου για την κλοπή της στην περιοχή «Χοντρή Άμμος» Δήμου Νοτίου Πηλίου.  Άμεσα, πλωτό σκάφος με στελέχη της ανωτέρω Υπηρεσίας απέπλευσε και διεξήγαγε έρευνες για τον  εντοπισμό της. Περί ώρα 11:00 εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή «Κανόνι» η κλεμμένη λέμβος, με  δυο επιβαίνοντες σε αυτή. Όταν το σκάφος του Λιμενικού έγινε αντιληπτό από τους επιβαίνοντες της  λέμβου, οδήγησαν το σκάφος στα βράχια, το εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή στην δύσβατη περιοχή μη υπακούοντας στις συστάσεις των Λιμενικών. Από την μετέπειτα έρευνα στο εγκαταλειμμένο σκάφος,  προέκυψε ότι οι δράστες, είχαν προβεί στην από κοινού παράνομη αλιεία οκτακοσίων πενήντα  ατόμων του είδους εχινόδερμων (αχινοί). Κλιμάκιο ανδρών του Γραφείου Ασφαλείας, κλήθηκε να  συνδράμει στην δύσκολη επιχείρηση καθώς επρόκειτο για έρευνες σε χερσαία δύσβατη περιοχή, μεγάλης έκτασης, με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη των αγνώστου ταυτότητας δραστών. Σε  συνεργασία με στελέχη του Β΄Λ/Τ Αγίας Κυριακής Τρικέρων, ύστερα από πολύωρες έρευνες,  εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί υπήκοοι που είχαν κλέψει τις πρώτες πρωινές ώρες  την λέμβο, καθώς και έτερο αλλοδαπό υπήκοο που τους βοήθησε να διαφύγουν. 

 Το Γραφείο Ασφαλείας του Κ.Λ. Βόλου διαθέτει έμπειρα στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις και παρά  την έλλειψη στελέχωσης που αντιμετωπίζει, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, έχει κάνει πολλές επιτυχίες αναφορικά με την πάταξη παράνομων δραστηριοτήτων, ενώ ταυτόχρονα έχει συμβάλει τα  μέγιστα στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος καταπολεμώντας την παράνομη και υπερβολική  αλιεία, που διαταράσσει το οικοσύστημα. Αφανείς ήρωες πολλές φορές, λόγω της φύσης της εργασίας  τους, δρουν τόσο στο θαλάσσιο πεδίο όσο και στο χερσαίο, όπως στο χθεσινό περιστατικό, και καλούνται να εξιχνιάσουν ιδιαίτερα περιστατικά, όπως χαρακτηριστικά αυτό, που έλαβε χώρα την 12-09-2021 στην  περιοχή «Ξυνόβρυση» Δήμου Νοτίου Πηλίου, που με μοναδικό στοιχείο ένα εγκαταλειμμένο κομμάτι διχτυού εντός του θαλάσσιου ύδατος, κατάφεραν να εντοπίσουν και να οδηγήσουν στην δικαιοσύνη τον  δράστη για περιστατικό «Μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού κ.λπ.». 

Tο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, στον τομέα Ασφάλειας – Ανάκρισης, λειτουργεί και η Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών, που αποτελείται από εξειδικευμένα και άρτια εκπαιδευμένα στελέχη του  Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αντικείμενο την πάταξη της εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Τα στελέχη της ομάδας  έχουν πολύ μεγάλη περιοχή ευθύνης λόγω των εξειδικευμένων γνώσεων που διαθέτουν και  υποστηρίζουν τις Λιμενικές αρχές των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας και Φθιώτιδας. Τα στελέχη της,  συνεργάζονται άμεσα με τα στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και έχουν στο ενεργητικό τους πολλές επιτυχίες.  

 Τα στελέχη των δυο ανωτέρω ομάδων, εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες άοκνα, συστηματικά,  πολλές φορές με κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο με  εφόδιο την εμπειρία τους σαν πηγή γνώσης και τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ ως ελάχιστη  αναγνώρισή της προσφοράς τους”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι ανατίναξε σιδηροδρομική γραμμή στη… Σιβηρία

Σαμποτάζ μέσα σε ρωσικό έδαφος και μάλιστα πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα από το μέτωπο ισχυρίζεται ότι…

1 Δεκεμβρίου 2023

Ακρίβεια: Η Ελλάδα κάνει πρωταθλητισμό στον πληθωρισμό τροφίμων – Το στοίχημα για τα Χριστούγεννα

Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό στην ακρίβεια παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Αριστερά Μπροστά»: Το πιθανότερο όνομα για το νέο κόμμα Χαρίτση-Αχτσιόγλου

«Αριστερά Μπροστά». Στο όνομα αυτό για το νέο κόμμα που προέκυψε από τη διάσπαση του…

1 Δεκεμβρίου 2023

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση στα σχολεία τους

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που…

1 Δεκεμβρίου 2023

e-ΕΦΚΑ: Έρχονται ενιαίες παροχές για όλους τους ασφαλισμένους

Υπό κατάρτιση είναι ο νέος ενιαίος κανονισμός παροχών σε χρήμα του e–ΕΦΚΑ, με στόχο την…

1 Δεκεμβρίου 2023

«Ντρέπομαι πάρα πολύ» – Τι λέει μαθήτρια που είδε συμμαθητές της να διακινούν ψεύτικες γυμνές της φωτογραφίες

«Είναι πολύ άβολο. Ξέρω ότι την έχουν δει πολλά άτομα και ντρέπομαι πάρα πολύ για…

1 Δεκεμβρίου 2023