Αθλητισμός

Στύλας: Δύσκολο να αρχίσει η Φούτμπολ Λιγκ

Την άποψη ότι είναι δύσκολο να αρχίσει κάτω από αυτές τις συνθήκες η Φούτμπολ Λιγκ εξέφρασε ο Ρήγας Στύλας. «Είναι άδικο που γίνεται στους αθλητές» επισήμανε ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη, που μετείχε στη διαμαρτυρία των ανθρώπων του αθλητισμού στην παραλία του Βόλου για το ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά κλειστό τον αθλητισμό.

 Σιωπηρή διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου, όπου οι άνθρωποι των αθλητικών συλλόγων στη Μαγνησία εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το ότι ο αθλητισμός έχει μπει στον «πάγο». Δεν χωρά αμφιβολία πως η προσέλευση ήταν μικρότερη από το αναμενόμενο. Ίσως ο περιορισμός της κυκλοφορίας και ο φόβος για εξάπλωση του κορωνοϊού να απέτρεψαν αρκετούς από το να δώσουν το «παρών», αλλά κι εκείνοι που παραβρέθηκαν έστειλαν το δικό τους μήνυμα προς την κυβέρνηση προτρέποντάς της να ανοίξει τα γήπεδα και να τους επιτρέψει να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν, δηλαδή με τον αθλητισμό.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στα διαγγέλματά του προς τον ελληνικό λαό δεν έκανε καμία νύξη ούτε για τη Φούτμπολ Λιγκ, ούτε για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Εξαίρεση αποτέλεσε το τελευταίο του διάγγελμα, όπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεως για πρώτη φορά αναφέρθηκε στον υπόλοιπο αθλητισμό εκτός από τη Σούπερ Λιγκ 1, τη Σούπερ Λιγκ 2, την Α1 μπάσκετ και την Α1 βόλεϊ, που είναι οι μόνες κατηγορίες που διεξάγονται κανονικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν συζητήθηκε το αίτημα του υφυπουργείου Αθλητισμού για έναρξη όλων των πρωταθλημάτων, ενώ εξέφρασε την κατανόησή του για την επιθυμία των ανθρώπων των σπορ να ξαναμπούν στα γήπεδα. Ωστόσο συνέστησε υπομονή μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες με την πανδημία του κορωνοϊού.

Κατόπιν τούτου τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για τα πρωταθλήματα, που έχουν διακοπεί ή δεν έχουν καν αρχίσει. Αυτήν την άποψη ενστερνίζεται και ο Ρήγας Στύλας. Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Νίκη έδωσε το «παρών» στη σιωπηρή διαμαρτυρία που έγινε στην παραλία εκπροσωπώντας τη βολιώτικη ομάδα.

Μάλιστα σχολίασε τα τεκταινόμενα γύρω από τη Φούτμπολ Λιγκ ως εξής: «Όσον αφορά το δικό μας κομμάτι, θεωρώ ότι είναι ανούσιο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Πλέον διανύουμε το Φεβρουάριο χωρίς καμία ομαδική προπόνηση. Θέλουμε τουλάχιστον περίπου ένα μήνα μια μίνι προετοιμασία, ώστε οι ποδοσφαιριστές μας να έρθουν στην ανάλογη και επιθυμητή βάση.

Από τη δική μου πλευρά, το βλέπω δύσκολο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και θα πάμε σε νέα δεδομένα που περιμένουμε μετά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση που ετοιμάζει ο Λευτέρης Αυγενάκης. Φυσικά απομένουν τα βήματα και οι προϋποθέσεις που έχει βάλει ο υφυπουργός Αθλητισμού, ώστε να ξεκινήσει η ομάδα μας».

Επίσης ο Ρήγας Στύλας χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των αθλητών να θέλουν να πατήσουν πάλι στο γήπεδο. «Είναι λογικό πως ο αθλητισμός είναι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας. Θεωρώ ότι είναι άδικο όλο αυτό που γίνεται για πολλούς αθλητές της πόλης μας και της χώρας μας.

Θέλω να πιστεύω ότι η Πολιτεία θα πράξει τα δέοντα, ώστε να δώσει το «πράσινο φως» σε χιλιάδες παιδιά που θέλουν να αγωνιστούν και να πάρουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες.

Όντως είναι άδικο και πρέπει κάτι να γίνει. Ο αθλητισμός προέρχεται μέσα από την κοινωνία και η κοινωνία αναπνέει μέσα από τον αθλητισμό» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του τεχνικού διευθυντή των «κυανολεύκων».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το