Τοπικά

Στους δρόμους τα συνδικάτα εναντίον της Χρυσής Αυγής και υπέρ της στελέχωσης των νοσοκομείων

Σε δύο συλλαλητήρια στις 7 και 13 Οκτωβρίου καλούν τους εργαζόμενους, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας”, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, στις 10:00 πμ. έξω από τα δικαστήρια του Βόλου, καλούν τους πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στην βαρβαρότητα του φασισμού για να γκρεμίσουν την αδικία. “Να βροντοφωνάξουμε την δική μας απόφαση. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, να σαπίσουν στη φυλακή και να ξαναμπούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, εκεί δηλαδή που πραγματικά ανήκουν” αναφέρουν στην ανακοίνωση.

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στις 6:30 μμ στην πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με κεντρικό σύνθημα, «Αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του».

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνουν:

“Τα όσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες η εργατική και λαϊκή οικογένεια είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση, το κράτος δεν θέλουν και δεν μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλεια του λαού, που να προστατεύουν τη δουλειά και το εισόδημα των εργαζομένων σε συνθήκες νέας καπιταλιστικής κρίσης. Δεν θέλει και δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες του συστήματος Εκπαίδευσης και των παιδιών μας, που δικαιολογημένα είναι το τελευταίο διάστημα σε κινητοποιήσεις.
Τον προηγούμενο μήνα η κυβέρνηση πέρασε ένα νομοσχέδιο που ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της αποζημίωσης των υπερωριών και το πετσόκομμα του δώρου Χριστουγέννων, όπως έκανε πριν με το δώρο Πάσχα και το επίδομα άδειας.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη δεν αφήνουν κανένα περιθώριο. Προετοιμάζει συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα φέρει τους επόμενους μήνες και αφορούν:

-Την εφαρμογή και τη γενίκευση του κεφαλαιοποιητικού πυλώνα Ασφάλισης, ξεκινώντας δηλαδή το πετσόκομμα από την επικουρική ασφάλιση, ανοίγοντας το δρόμο και για την κύρια ασφάλιση.
-Την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων γενικεύοντας τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την ευελιξία, καταργώντας την πληρωμή των υπερωριών, τον σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, τις ΣΣΕ.
-Μια νέα παρέμβαση στις εργατικές συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, τόσο με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου «για τον περιορισμό των διαδηλώσεων» όσο και για τη νέα παρέμβαση που αφορά στην αναδιάρθρωση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82, ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να «εκσυγχρονιστεί» με τις νέες απαιτήσεις για την παραπέρα προώθηση του κοινωνικού εταιρισμού και της ταξικής συνεργασίας, βάζοντας ταυτόχρονα και νέα εμπόδια στην παρέμβαση των συνδικάτων.

Η ανεργία και οι απολύσεις, η επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, η εντατικοποίηση και ο αυταρχισμός της εργοδοσίας, τα εργατικά ατυχήματα που έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας το τελευταίο διάστημα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αναμονής και παθητικότητας.
Καμία ανοχή στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, καμία ανοχή στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Τώρα αγώνας μαζικός για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το