Τοπικά

Στους δρόμους οι μαθητές του Βόλου μετά τις καταλήψεις (photos)

Μαθητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Βόλο. Οι μαθητές, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν μάσκες, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς το Δημαρχείο, με κεντρικό σύνθημα “θέλουμε ένα σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει”. Στο Δημαρχείο, τετραμελής αντιπροσωπεία των μαθητών συναντήθηκε με τον Αχ. Μπέο, τον οποίο ενημέρωσε για τα προβλήματα των σχολείων. Ο Αχ. Μπέος απάντησε ότι θα επισκεφθεί τα διδακτήρια προκειμένου να εξετάσει επί τόπου τα ζητήματα που θέτουν οι μαθητές.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης από το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου δήλωσε ότι το σχολείο του αλλά και άλλα βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. “Έχουν πέσει και ξεβάψει τοίχοι.  Δεν είναι κατάσταση σχολείου.  Δεν θέλουμε να αντικρίζουμε αυτή την εικόνα. Θέλουμε Παιδεία, καλύτερα σχολικά κτίρια, να μην υπάρχει βία στα σχολεία”.
Ανέφερε ακόμη πως στα περισσότερα σχολεία, υπάρχουν περισσότεροι από 15 μαθητές ανά τμήμα.  “Δεν είμαστε κατά της μάσκας και δεν γίνονται για αυτό τον λόγο οι καταλήψεις.  Προσπαθούμε να προφυλαχτούμε και να προστατεύσουμε τους δικούς μας.  Για το καλό όλης της κοινωνίας”.
Μαθητής από το 4ο Γυμνάσιο Ν.Ιωνίας πρόσθεσε ότι το αίτημα είναι να υπάρχουν 15 μαθητές ανά τάξη. “Δεν θέλουμε να φύγει η μάσκα.  Θέλουμε ένα καλύτερο σχολείο και περισσότερους καθηγητές. Δεν θέλουμε τη βία. Σε καταλήψεις καθηγητές τραβούσαν παιδιά για να μπουν μέσα στις τάξεις”.

«Στο σχολείο πηγαίνετε για να μάθετε γράμματα, όχι να συνδικαλίζεστε. Εάν το σχολείο σας έχει κάποιες ελλείψεις είμαι μαζί σας και κακώς τις έχει. Δυστυχώς ζούμε σε μία χώρα που έχει οικονομικά προβλήματα και όλοι προσπαθούμε να αγγίξουμε το καλύτερο. Από πλευράς Δήμου κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια. Φαίνεται και στην πόλη και στα περισσότερα σχολικά κτίρια» είπε.
Ο Αχ. Μπέος θα βρεθεί αύριο στις 10:30 το πρωί στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και στις 11:00 στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου.
«Σας μιλάω σαν πατέρας ή σαν φίλος. Αυτό που κάνετε είναι μεγάλο λάθος. Πηγαίνετε στο σχολείο για να μορφωθείτε. Με αυτό που κάνετε εξυπηρετείτε κάποια πολιτικά συμφέροντα και δεν το καταλαβαίνετε» πρόσθεσε.
Διαβεβαίωσε επίσης πως αν τα αιτήματα των μαθητών άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου, θα επιλυθούν.
«Εδώ και δύο χρόνια έχει γίνει καταγραφή των αναγκών για τα σχολεία. Δεν μπορούν να γίνουν όλα μαζί. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το