Κατηγορίες: Τοπικά

Στο μπλόκο των Μικροθηβών αύριο και οι αγρότες του Πηλίου

Στους δρόμους βγαίνουν και οι αγρότες του Πηλίου κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού μεγαλώνοντας έτσι το κύμα αντίδρασης. Όπως αποφάσισαν χθες σε διαδοχικές συνεδριάσεις σε Αγριάψ και Ζαγορά, αύριο Τρίτη στις 9 το πρωί οι αγρότες του Κεντρικού, Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου θα συγκεντρωθούν στη Γορίτσα και κατευθυνθούν στο μπλόκο των Μικροθηβών.
Την απόφαση αυτή έλαβαν οι αγρότες στην συνάντηση που είχαν χθες στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς.
Στη συνάντηση συγκεντρώθηκαν πολλοί αγρότες που τόνισαν ότι με το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο δεν μπορούν να επιβιώσουν οι ίδιοι στο επάγγελμα, αλλά και οι οικογένειές τους.


Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου και Βορείων Σποράδων κ. Γιάννης Διανελλάκης τόνισε πως στη συγκέντρωση αποφασίστηκαν δύο πράγματα. Πρώτον, να συμμετάσχουν οι αγρότες του Κεντρικού και Νοτίου Πηλίου στο μπλόκο των Μικροθηβών. Έτσι αύριο Τρίτη στις 9 το πρωί θα συναντηθούν στη Γορίτσα και στη συνέχεια θα μεταβούν στις Μικροθήβες. Δεύτερον, αποφασίστηκε να γίνουν και κάποιες κινητοποιήσεις στο Βόλο, όπως αποκλεισμός Εφορίας, ΟΠΕΚΕΠΕ, ώστε να δοθεί και το στίγμα εντός της πόλης.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η συμμετοχή των αγροτών του Πηλίου στη χθεσινή συνάντηση ήταν πρωτόγνωρη. Τα προβλήματα των αγροτών είναι κοινά και όλοι μαζί κινούνται για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο φορολογικό, το ασφαλιστικό, ενώ υπάρχει και το θέμα του κόστους παραγωγής. Επίσης πρέπει να ανοίξει το σύστημα και να δικαιωθούν οι χιλιάδες ενστάσεις για την επιδότηση του ΟΣΔΕ. Ο αγρότης του Πηλίου έχει μικρό κλήρο, με μικρό εισόδημα και, αν εφαρμοστεί το νομοσχέδιο, θα οδηγηθεί σε αφανισμό. Και παρά τις αντιπαραθέσεις τα αιτήματα των αγροτών παραμένουν κυρίαρχα και ενιαία.
Στο μεταξύ χθες το απόγευμα συνεδρίασαν οι αγρότες του Ανατολικού Πηλίου στη Ζαγορά και αποφάσισαν να συμμετάσχουν και αυτοί στο μπλόκο των Μικροθηβών αύριο Τρίτη και παράλληλα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μέσα στο Βόλο, όπως αποκλεισμό Εφορίας, ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στη συγκέντρωση μαζεύτηκαν 300 και πλέον αγρότες. Αξίζει να τονιστεί πως πάρθηκε η απόφαση της συμμετοχής στο μπλόκο των Μικροθηβών, ενώ η πρόταση των τριών αγροτικών συλλόγων της περιοχής μετά από διαδοχικές συναντήσεις που έγιναν σε Πουρί, Μακρυράχη και Κισσό τις τελευταίες ημέρες, ήταν να γίνει μπλόκο στο Καράβωμα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου κινείται ξανά μετά από 37 χρόνια

Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο άρχισε να κινείται μετά από 37 χρόνια, σύμφωνα με επιστήμονες…

25 Νοεμβρίου 2023

Μεσανατολικό: Τρομοκράτες της Χαμάς εκτέλεσαν δύο Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη για «συνεργασία» με το Ισραήλ – Σκληρή εικόνα

Παλαιστίνιοι μαχητές στη Δυτική Όχθη είπαν σήμερα ότι εκτέλεσαν δύο άνδρες τους οποίους κατηγορούν ότι…

25 Νοεμβρίου 2023

Πέθανε η Δέσποινα Παπαδοπούλου, σύζυγος του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου

Πέθανε, σε ηλικία 91 ετών, η σύζυγος του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, Δέσποινα Παπαδοπούλου. Η Δέσποινα…

25 Νοεμβρίου 2023

Ψεύτικη σελίδα στο Facebook «δίνει» αποσκευές που έχουν μείνει στα αζήτητα το «Ελ. Βενιζέλος» έναντι αμοιβής – Η ενημέρωση του αεροδρομίου

Απαγορεύσεις απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων - Τα δρομολόγια που ακυρώνονταιΘρίλερ με τη δεύτερη απελευθέρωση…

25 Νοεμβρίου 2023

Εξερράγη ξανά το ηφαίστειο της Αίτνας – Κατακόκκινος ο ουρανός της Σικελίας

Νέα έκρηξη σημειώθηκε στο ηφαίστειο της Αίτνας στην Ιταλία με τον ουρανό της Σικελίας να…

25 Νοεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Bettina: Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας – «Μην περνάτε κάτω από μεγάλα δέντρα, ασφαλίστε αντικείμενα»

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από…

25 Νοεμβρίου 2023