Τοπικά

Στους 1.337 φέτος οι επιτυχόντες της Μαγνησίας- Επτά στους δέκα πέτυχαν σε ΑΕΙ – ΤΕΙ “Θ”

vaseis

Στο 70% ανέρχεται το ποσοστό των υποψηφίων από τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ της Μαγνησίας οι οποίοι διαγωνίστηκαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και κατάφεραν να εισαχθούν σε Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το ποσοστό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από πέρυσι που είχε αγγίζει το 75%.
Συνολικά από τους 1.760 φετινούς υποψηφίους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ τελικά πετυχαίνουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ οι 1337. Από αυτούς οι 128 είναι με το 10% δηλαδή κράτησαν τη βαθμολογία τους είτε από πέρυσι είτε από πρόπερσι. Επομένως οι επιτυχόντες που έδωσαν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα ανέρχονται στους 1.209.
Τα αποτελέσματα με τα ονόματα των επιτυχόντων εστάλησαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας γύρω στις 10 το πρωί και στη συνέχεια διαβιβάστηκαν ηλεκτρονικά στο κάθε Λύκειο, όπου γρήγορα οι διευθυντές και οι καθηγητές των σχολείων τα τοιχοκόλλησαν.

 
Γενικώς δεν ήταν πολλοί οι υποψήφιοι που μετέβηκαν στα σχολεία για να δουν τα αποτελέσματα και οι περισσότεροι ενημερώθηκαν μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον κωδικό τους.
Στη Μαγνησία οι βαθμολογίες που σημείωσαν οι περισσότεροι υποψήφιοι ήταν μέτριες προς χαμηλές λόγω των δύσκολων θεμάτων που διαγωνίστηκαν. Ωστόσο, επειδή οι βάσεις έπεσαν σε μεγάλο βαθμό, ιδίως στη θεωρητική κατεύθυνση, αλλά και στα οικονομικά, οι επιτυχίες των υποψηφίων ήταν για ακόμη μια χρονιά πολλές.
Πανελλαδικά ο μέσος όρος επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση διαμορφώθηκε φέτος στο 69%, σχεδόν όσο είναι και στην περιοχή της Μαγνησίας.
Από τους 1337 συνολικά επιτυχόντες στη Μαγνησία οι 1.197 προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια. Συνολικά από τους 1440 υποψηφίους από τα ΓΕΛ πέτυχαν φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι 1197, ποσοστό 83%, ενώ το ποσοστό επιτυχίας από τα ΕΠΑΛ διαμορφώνεται στο 35%.
Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τονίστηκε πως όλα κύλησαν ομαλά και τα Λύκεια αμέσως έλαβαν τις καταστάσεις με τους επιτυχόντες και γρήγορα τις ανάρτησαν.
Επίσης αρκετές ήταν και οι επιτυχίες των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων με το παλαιό σύστημα, δηλαδή αυτοί που διαγωνίστηκαν σε έξι ή επτά μαθήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το