Τοπικά

Στον Βόλο το μέλος ΑΔΕΔΥ Στ. Κουτσιμπέλης: “Έρχονται νέα μνημόνια”

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκεται η ΑΔΕΔΥ που συμμετέχει στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ και στελέχη της περιοδεύουν ανά την Ελλάδα για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την ανάγκη συμμετοχής τους.
Χθες βρέθηκε στον Βόλο το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσιμπέλης ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό κέντρο Βόλου
εκτίμησε, πως μετά το 2022, οπότε θα τεθεί επί τάπητος το Σύμφωνο Σταθερότητας, θα ακολουθήσουν νέα μνημόνια και περικοπές, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο το χρέος. Έτσι, η κυβέρνηση φροντίζει ήδη να δημιουργήσει έναν εργασιακό νόμο ανάλογο, περικόπτοντας το εργατικό κόστος και περιορίζοντας τις διεκδικήσεις, τροποποιώντας και ουσιαστικά καταργώντας τον νόμο 1264, που ήταν εμβληματικός για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Αντίστοιχες είναι οι μεγάλες αλλαγές που επέρχονται και στην επικουρική ασφάλιση, με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, με το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να εξηγεί το τι ακριβώς θα συμβεί. «Ουσιαστικά έχει ψηφιστεί ένας αντεργατικός και ανελαστικός νόμος. Πρέπει να πείσουμε τα Κόμματα ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη και τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων» τόνισε ο κ. Κουτσιμπέλης, αναρωτώμενος, επιπρόσθετα πώς γίνεται να μιλάμε για ανάπτυξη όταν έρχεται «τσουνάμι» ακρίβειας και ο βασικός μισθός παραμένει στα 580 ευρώ. «Χρειάζονται άμεσα μέτρα», συμπλήρωσε, «όπως η αύξηση του εισοδήματος, οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών, η επαναφορά του 13ου μισθού, η κατάργηση των έκτακτων εισφορών».
Τάχθηκε κατά των αναστολών εργασίας επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σκληρό να στερείται ένας εργαζόμενος τον μισθό του όταν αρνείται να εμβολιαστεί και να παίρνει το 50% όταν κατηγορείται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Απόστολος Μούσιος, ο οποίος είπε πως η κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων στα εργασιακά, ψηφίζοντας μέσα στο καλοκαίρι νομοσχέδια, που στη συνέχεια γίνονται νόμοι του κράτους, για ζητήματα μεγάλης σημασίας, ενώ ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, Φιλ. Κωνσταντινίδης, επισήμανε ότι υπάρχει άγχος και αγωνία για το αύριο και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το